0% rente? Ingen lavere?

Du verden! Så skulle vi få se det interessante rentetallet 0%. Det er selvfølgelig i USA det skjer, den amerikanske sentralbanken (Federal Reserve) besluttet å sette ned styringsrenten til å svaie mellom 0,25% og 0%. I følge e24.no så vil Fed “Ved siden av å kutte kraftig i sin styringsrente skriver rentekomiteen i sin redegjørelse at de akter å føre en lav-rentepolitikk i en periode fremover.” Her kan man jo gjøre sine tanker om hva lav rente egentlig er.

Dagbladet.no har også kjørt saken i kveld,  i følge dem vil sentralbanksjefen Ben Bernanke og hans team gjøre hva som står i deres makt for å motvirke finanskrisen.

Jeg og flere med meg håper blant andre GE Money Bank også påvirkes av rentenedsettelsen, jfr mitt tidligere innlegg i den sammenheng.

Det er jo også spennende å se hva Norges Bank finner på.

Så lurer jeg på en ting i disse krisetider: siden millarder kan forsvinne i et snap, så kan vel rentene bevege seg under 0? Moro for de som har lån, mindre hyggelig for de med innskudd – er det første jeg tenker. Men renter under null har sikkert større konsekvenser enn som så…

Share

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s