Ari Behn, forfattere og språket

Over en tid har Ari Behn fått kjørt seg og selv kjørt i media. I dag leser jeg Behns innlegg på dagbladet.no, et mer eller mindre velrettet spark mot forfatterkollega Erlend Loe. Dette som et svar på en raljering av Loe over Behn på Loes blogg.

Jeg synes Behns uttalelser og skriblerier er flott! Det er på tide at vi får en god runde med diskusjoner forfattere og andre velformulerende imellom. Slike feider kan være med på å utvikle det norske språk; forfattere prøver også i sine avis- og blogginnlegg å briljere med sitt språk. For å gjøre det må de ty til lite brukte eller sogar nye vendinger. Dette beriker det norske språket.  Furubord eller ei.

I tillegg får hvermannsen brynet hjernecellene sine på tilsynelatende uforståelig tekst som de selv kan raljere over i diverse kommentarfelt. Om akkurat det beriker det norske språket er jeg ikke fullt så sikker på, men latter er også viktig!

Stå på Behn! Stå på Loe! Kom igjen forfattere! Skriv så blogg- og kommentarfeltene flyter over. Spar ikke gullkornene til romanene!

Share

One thought on “Ari Behn, forfattere og språket

  1. Ja enig, behov for mer både diskusjon og toleranse for forskjellighet spesielt i Norge. Se til Danmark.Slutt med humørløs mobbing.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s