Rentene på forbrukslån

Når skal vi få oppleve at rentene på forbrukslån også settes ned?

Som jeg nevnte i et innlegg på bloggen min i november, så satte altså GE Money Bank OPP renten med 2% med virkning fra 19. desember 2008. Den effektive renten er ikke langt unna 20%.

Siden har ikke jeg hørt noe mer fra denne banken.

I dag er det forventet at Norges bank nok en gang setter ned rentene. Kan ikke media ta opp dette med rentene på forbrukslån og ikke bare fokusere på boliglånsrentene?

Oppdatert:
Ser at forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank1 fikk nettopp dette spørsmålet i en nettprat på aftenposten.no i dag:

Hvorfor går ikke rentene ned på forbrukslån? En av de største forbrukslångiverne (GE Money Bank) satte OPP renten med 2% i desember. Kan du forklare hvilke økonomiske mekanismer som ligger bak en slik renteoppgang? Bortsett fra bankens ønske om å tjene mest mulig penger?
Erik A, Oslo
Magne Gundersen Hei! Helt riktig at i dette markedet har faktisk rentene gått OPP. Jeg tror det skyldes at finansieringsselskapene må dekke inn tap på lånekunder som ikke gjør opp for seg. Det er mange flere dårlige betalere av forbrukslån enn av boliglån, noe som derfor gjenspeiler seg i rentenivået. Magne

Så det er altså forklaringen; noen dårligere betalere gjør at alle må svi…

 

Share

Advertisements

2 thoughts on “Rentene på forbrukslån

  1. Rentene på forbrukslån følger dessverre ikke markedet ellers. De ligger stabilt høye nesten uavhengig av styringsrenten til sentralbanken.

  2. Hei, og takk for kommentar!

    Dette er jo et forholdsvis gammelt innlegg på bloggen min, men innholdet gjelder absolutt fortsatt. Du har nok rett i at rentene på forbrukslån er stabilt høye uansett styringsrenten.

    Jeg trodde pengene bankene låner ut i forbindelse med forbrukslån var de “samme” som lånes ut i forbindelse med vanlige bolig- og billån, og at eneste forskjell er risikoen. Men har hørt at penger til forbruks- og kredittkortlån lånes inn til banken til en høyere rente.

    Mener allikevel at rentene på slike lån er noen % for høye, uansett bankens risiko. Synes også at kunder som tar slike lån og som betaler for seg, over tid bør få lavere rente.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s