God design på nettet

Det er som kjent et bunnløst hav av sider på nettet, og designen på disse varierer fra mindre heldig via svært uheldig til akseptabelt. Heldigvis finnes det sider som gjør det lille ekstra, eller som kanskje nettopp ikke gjør det lille ekstra. Sidene med god design.

Jeg liker ren design, det skal være oversiktlig, lettlest (det vil si at teksten skal være lettlest med tanke på fontvalg, -størrelse og -farge, innholdet må gjerne være utfordrende for hjernecellene), gode og gjerne store bilder, riktig plassering av innhold. Dette er de viktigste faktorene for meg.

Design er et tema som mer enn det meste berører emnet smak. Og den er høyst personlig. Jeg tok et raskt søk på nettet og fant naturligvis sider som omhandlet stygge hjemmesider. En side som utmerket seg i så måte med kåring av Worst Web Sites er siden med det klingende navnet Web Pages That Suck. De kunne greit berette at 2008 var et godt år for dårlig web design. Følg gjerne linken og les mer. De hadde som eksempel denne fantastiske hjemmesiden: havenworks.com. Tja, hva skal man si til den? Gråte en skvett, kanskje?

havenworks1

Jeg har nevnt hva jeg liker designmessig når det gjelder sider på nettet, et eksempel på hva som faller i god smak hos meg er Dagens Næringsliv sin “desingsatsning” D2. Det er en side som scorer høyt etter mine kriterier.

d2

Dagbladets Magasinet har også et tiltalende design med utbredt bruk av bilder. Selve dagbladet.no er heller ikke borte-vekk designmessig som nyhetsside, selv om jeg må si at disse “breaking news”-boksene med hvit tekst på svart bunn svir i mine øyne. Desingmessig liker jeg aftenposten.no også, faktisk hakket bedre enn dagbladet.no. Er mange sider man kunne nevnt i begge retninger her. Good and bad.

Har du noen favorittsider?

Share

3 thoughts on “God design på nettet

  1. Jeg liker faktisk VG Nett sin hjememside veldig godt, selv om jeg vet at alle design-nisser hater den. Hvis jeg er i utlandet og sitter med den siden oppe på en café, kommer stadig folk bort å spør hvilken side de er “Oh, it’s foreign”, sier de skuffet. Selv om fontene skriker og det er knæsje farger og masse bilder, så er den leservennelig. Love it! Dagbldet syns jeg er for bred, aftenposten for mye tekst. D2 sin er nydelig, men den hadde ikke funka for en tabloidside. Men det er bare min ubetydelige mening.

  2. MissPop, jeg styrte behendig unna vg.no, vurderte å ta den med som eksempel på mindre heldig design. Jeg synes den roper for mye, og så er den for smal. Breddemessig og til tider ellers. Og så liker jeg ikke at overskriftene hos vg.no ikke har linker, man må altså klikke les mer. Men der ser man, smaken er forskjellig. Og vg.no gjør jo ikke alt galt når de er en av Norges mest besøkte sider?

  3. Dette med at titlene ikke kan trykkes på er helt mongo, enig der. men ja, VG er Norges desidert mest besøkte nettsted, så noe gjør de rett. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s