Ny smarttelefon fra Nokia: N9

Nokia lanserte flere nye modeller og tilbehør på et arrangement i Singapore i går. Mye interessant ble vist frem, dette viser at Nokia langt fra er slått verken når det gjelder smarttelefoner eller enklere mobiler.

Utviklingen går sin gang, og i påvente av de første smarttelefonene fra Nokia med Windows Phone 7 som kommer til høsten, lanserte Nokia modellen N9 med operativsystemet MeeGo. Det smarte er at applikasjoner som er utviklet for Symbian^3/Anna (Qt) lett kan videreføres til MeeGo. MeeGo er forøvrig et åpent OS.

Naturlig nok fikk N9 ekstra oppmerksomhet, og det med rette. Nokia sier det er verdens første smarttelefon uten knapper på forsiden. Altså ingen menyknapp eller frem/tilbake. Alt er bare skjerm, og alt foregår på skjermen. Og for en skjerm! 3.9″ AMOLED med Gorilla ripefritt glass og 480×854 pixels oppløsning. Skjermen er svakt buet noe som skal forenkle bruken.

Nokia sier selv: Beautifully simple. All it takes is a swipe. Det betyr rett og slett drar over skjermen men fingeren for å bla frem, tilbake, bytte side med mer. Ingen menyknapp. Nokia N9 har tre forskjellige sider: en hvor alle applikasjoner er samlet (Applications), en som viser sosiale medier og nyheter (Events) og til slutt en side som viser alle åpne applikasjoner (Open applications).

Nokia N9 skal komme på markedet til høsten, tidspunkt og pris er ikke opplyst.

Jeg anbefaler å ta en titt på lanseringssiden til Nokia, bla deg gjennom og se funksjonaliteten til Nokia N9.

Her en video som viser brukergrensesnittet:

Advertisements

5 thoughts on “Ny smarttelefon fra Nokia: N9

 1. Slai says:

  “Nokia sier det er verdens første smarttelefon uten knapper på forsiden.”

  Nokia lyver. Nokia N900 var vel den første smarttelefonen uten knapper på forsiden. Er et par år siden den kom nå.

  N9 er forøvrig en fantastisk telefon. Oppgraderte til N9 fra Galaxy S2 og er strålende fornøyd, spesielt med antall kvalitetsapps som har kommet de siste ukene og PR 1.1 som rulles ut nå.

 2. Hei Slai,

  Nokia mente sikkert i den formfaktoren, altså uten fast tastatur, noe jo N900 har. Men du har rett, N900 har heller ikke knapper på forsiden.

  Ja, N9 ser utrolig lekker ut, og har fått god omtale i forskjellige tester. Oppgraderingen av firmware som startet utrulling i dag skal inneholde svært mange forbedringer. I tillegg til at det så godt som daglig kommer nye app’er til N9. Så du har noe å glede deg til!

 3. Slai says:

  Hm sant det, N900 hadde jo slideoutkeyboard. Men likevel 😉 .

  Ja, den er fantastisk i bruk. Blir godt å se hvordan den blir med 1.1, for ikke snakke om feature-firmwaren 1.2 når enn den kommer.

  Installerte nylig Opera Mobile 11.1, Dropbox, Open Video Player, Sports Tracker, Voddler og Sigma Player (musikkspiller), Fremtiden ser lys ut 🙂 .

 4. Gitte Jensen Engh says:

  Hei.
  Oppdaterte min N8 den 14.03.2012 når den nye Nokia Bell kom. Nå klarer vi ikke å få lelefonen til å holde seng på vårt trådløse nett når jeg er hjemme og på mobilnett når jeg er ute. “Husnettet” kan jeg koble til, men det kobler seg av etter noen sekunder. Ønsker også å alltid få spørsmål om å koble til nett når jeg er andre steder i Norge eller utland.

  Finner heller ikke værmelding. Det ligger et ikon i menyen som heter vær, men den klarer aldri og koble opp. Andre nettsider går fint.

 5. Hei Gitte,

  Hvis du tar en titt i kommentarfeltet på dette blogginnlegget så vil du se en del innstillinger du kan prøve ut. I tillegg finner du en link til bruksanvisningen i innlegget, se også der for info om WiFi og mobil data.

  Når det gjelder det med nett andre steder i Norge og i utlandet: Trykk Meny/Innstillinger/Tilkoblinger. Deretter velger du Innstillinger. Det andre valget der, Tillat mobildata, har flere valg. Trykk på det og velg den innstillingen som passer ditt bruk.

  Du finner også informasjon om Nokia’s værwidget i innlegget jeg nevnte over. Du kan også prøve en annen værwidget, besøk Nokia Butikk, søk opp AccuWeather og installer det. Deretter legger du til AccuWeather på en av startsidene ved å trykke inn og holde på et tomt sted, deretter velge wdigeten fra listen. Sjekk innstillingene i selve widget’en for hvilken nettilkobling den skal bruke.

  Lykke til!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s