Nokia N8 med Nokia Belle

Siste nytt i blogginnlegget:
29.08.12:
Oppgradering: Nokia Belle Refresh
Se nederst i innlegget

7. februar 2012 var endelig dagen her: så godt som alle med Nokia N8, E7, C7 og C6-01 kunne laste ned og oppgradere mobilens operativsystem (OS) til Nokia Belle. Vi er mange som har ventet på dette, selv om Symbian Anna faktisk var et brukbart OS.

Forrige gang vi så en tilsvarende stor oppgradering var da Symbian^3 ble oppgradert til nettopp Symbian Anna. Da gjorde imidlertid Nokia den “feilen” at de stort sett lot operatørene styre når oppgraderingen skulle slippes videre til brukerne, dermed gikk det flere måneder fra de første hadde fått den til de siste fikk den. USA var faktisk de som fikk sist da, denne gangen fikk de oppgraderingen samtidig som alle andre. Bra!

Nokia Belle – bilde fra nokia.com

Hvordan oppgradere?

Oppgraderingen er enkel å foreta, før du setter i gang sørg for å ha mobilen fulladet og/eller koblet til lader, sørg for å ha Nokia Suite 3.3 på PC’en, koble mobilen med USB-kabelen til PC, kjør i vei!

OBS! Alt på lokalt minne C: blir slettet! Før installasjonen starer tar den automatisk en sikkerhetskopi av kontakter, meldinger med mer, men enkelte app’er blir borte og må installeres på nytt. WiFi-konfigureringer og epost-innstillinger må du også sette opp på nytt. Grunnen er rett og slett at disse tingene er tett integrert i OS’et, når man så bytter OS blir det gamle slettet med alle innstillinger.

Det viktigste av alt: hold fingrene unna mobilen til du får klar beskjed i installasjonen om å taste inn evt. PIN-kode! Ikke bry deg om meldingene på mobilskjermen.

Normalt skal installasjonen ta et sted rundt 15-20 minutter, avhengig av nedlastningstid (ca. 240 MB). Se nærmere installasjonsforklaring i denne videoen:

Når installasjonen er ferdig og du starter mobilen på nytt er det bare å følge anvisningene. Deretter anbefaler jeg å starte Nokia Store. Da får du beskjed om en oppgradering, godta den. Når den er ferdig og du starter Nokia Store får du beskjed om å logge på med din Nokia konto. Gjør det. I Nokia Store finner du enkelt igjen dine “gamle” app’er og kan laste dem ned igjen.

Hva er nytt?

Denne gangen skal jeg ikke gå så grundig til verks som jeg gjorde i innleggene med Nokia N8 med Symbian^3 og Nokia N8 med Symbian Anna. Jeg skal imidlertid ta for meg de viktigste nyhetene, og dukker det opp noe nytt som jeg ikke har fått med meg legger jeg som vanlig til info her i innlegget etterhvert. Tar gjerne mot tips!

Dette er nytt:

 • 6 startsider
 • Nedtrekkbart statusfelt
 • Live widget’er i 5 forskjellige størrelser
 • Raskere og bedre nettleser
 • Forbedret epost
 • Forbedret videoopptak

I tillegg er det gjort en mengde forbedringer, justeringer og feilrettinger som man ikke nødvendigvis ser, men som gjør brukeropplevelsen med telefonen til noe bedre. Telefonen er raskere, batterivarigheten bedre, med mer.

6 startsider

Ja, hva skal man nå med det? Dette var imidlertid noe som mange kritikere etterlyste da Symbian Anna kom, der var det “kun” 3 startsider. Jeg klarte meg fint med de 3, men ser jo at det kan være kjekt med hele 6 startsider nå som Belle tilbyr store widget’er.

6 forskjellige startsider i Belle

Som sagt så kommer disse startsidene til nytte når man for eksempel bruker store widget’er. Epost-widget’en er betydelig større enn før, så hvis du har flere epost-kontoer så tar en startside to slike widget’er.

Nedtrekkbart statusfelt

Anna hadde også et statusfelt som viste operatør, dekning, 3G, WiFi, batteri med mer. Man kunne trykke på det og gjøre diverse innstillinger derfra. I Belle er dette kraftig forbedret: man tar tak i statusfeltet øverst og drar det ned. Da får man avdekket en mengde info, alt etter som. Ubesvarte samtaler, uåpnede meldinger, slå av/på WiFi, Bluetooth og mobiltilkobling, velge lydløs med mer. Svært nyttig!

Statusfelt trekt ned

Her ser vi at WiFI er påslått men at jeg ikke har koblet til et trådløst nett. Bluetooth kan slås på med et enkelt trykk, samme med aktivering av lydløs (silent).

Live widget’er i 5 forskjellige størrelser

Dette er et stort fremskritt da widget’er tidligere var forholdsvis små og i samme størrelse. Nå kan man legge til widget’er som for eksempel en større klokke, større kontaktwidget med mer. Her er det bare å prøve seg frem og se hvilket oppsett man liker. Man kan endelig legge til kun én liten snarvei istedet for at det som tidligere måtte være 4 snarveier samlet. Man kan trykke ned, holde inne og dra en widget dit man ønsker. Enkelt og greit!

Forskjellige widget-størrelser

Raskere og bedre nettleser

Det er ingen tvil om at nettleseren har blitt langt bedre i Belle. Den er raskere, har bedre menyer og viser sidene bedre. Det bør man kunne kalle en forbedring! Under ser du et eksempel fra forsiden til aftenposten.no i stående og liggende format.

aftenposten.no – stående format

Menylinjen i underkant er “trykkvennlig” med store ikoner for tilbake, frem, bokmerker, bytte mellom vinduer og meny. I liggende format kan aftenposten.no se slik ut:

aftenposten.no – liggende format

Forbedret epost

Jeg har allerede nevnt den nye epost-widget’en. Den er større en tidligere og tar en halv startside. Designen er lekker. Oppsettet av epost er som før: man legger til en epost-widget ved å trykke og holde inne på et tomt felt på en av startsidene. Deretter velger man epost-widget’en, deretter velger man hvilken konto man vil sette opp (Nokia Mail, Yahoo! Mail, Gmail, Hotmail, Exchange ActiveSync eller annen). Følg anvisningene.

Når man har satt opp en epost kan man gå i innstillinger og velge hvor ofte det skal sjekkes etter epost, sette opp signatur med mer.

To forskjellige epost-widget’er på en startside

Forbedret videoopptak

Kameraet til Nokia N8 er berømt, og holder fortsatt meget godt i tester opp mot nye nye modeller fra i dag. N8 er tross alt snart 1 1/2 år. Forbedringene i Belle er et bedre menyoppsett i kamera, og 30 fps videoopptak. Jeg har ikke fått testet og sammenlignet med tidligere, men tar det for gitt at oppgraderingen har medført forbedringer.

En godbit i Nokia Butikk

Nokia har vært dyktige med å videreutvikle og forbedre funksjoner. En app fra Nokia som du finner i Nokia Butikk er Car mode. Som man skjønner av navnet har dette noe med “bil” å gjøre. Car mode er rett og slett en app som gir deg de viktigste funksjonene på mobilen i stort format:

Car mode

Dette burde være stort nok for selv en som ser på trafikken i stedet for mobilen! Trykker man videre på Call (Ring) så får man opp dette skjermbildet:

Car mode – Call

Som du sikkert skjønner, dette er en svært nyttig app i bilen. Og for en bestemor/bestefar som er passelig svaksynt?

Bruksanvisning

Foreløpig foreligger det ikke en bruksanvisning på norsk for Nokia Belle på N8, men jeg har sporet opp den engelske, tenker de fleste klarer seg med den inntil videre.

Gratis Twitter-klient

De fleste av Anna- og Belle-brukere har fått med seg Nokia’s Social-klient. Den har rettferdig nok fått mye kritikk da den var lite funksjonell og brukervennlig. For kort tid tilbake kom Social versjon 1.5.214, den var kraftig forbedret og har noen snope widget’er både for Twitter og Facebook, og er tett integrert i telefonboken (om man vil). Men det er en feil i den: man får ikke postet bilder. Dette skal visstnok Nokia jobbe med å løse, og frem til da får man bruke andre Twitter-klienter. 22.02.12: Ny versjon ute: 1.5.215, feil fikset.

TwimGo er gratis og en versjon for Nokia Belle ble sluppet i går (11/2). Den har all funksjonalitet man trenger: Home, Mentions, DM, Favourites, Search med mer. Last ned her (du kan besøke linken via mobilen, da lastes TwimGo ned direkte og installeres).

TwimGo versjon 3.1.1

Tidligere har jeg nevnt Twitter-klienten Gravity, den er rett og slett den beste men koster litt.

Ellers er Twitter’s egen mobilside grei å bruke rett fra nettleseren på mobilen.

Microsoft Apps (beregnet i hovedsak for bedriftsbruk)

Samarbeidet mellom Nokia og Microsoft har som kjent ført til at Nokia er på markedet med mobiltelefoner som kjører Windows Phone. Men Nokia har ikke glemt gamle Symbian eller skal kalle det nye Nokia Belle. Nå er endelig pakken Microsoft Apps her, første gang man hørte om den var vel i fjor.

Microsoft Apps er beregnet på bedriftsmarkedet og innholder følgende applikasjoner:

• Microsoft Lync™ 2010 Mobile
• Microsoft OneNote™
• Microsoft Document Connection
• Microsoft PowerPoint® Broadcast

MS Apps Widget i Nokia Belle

For å få nytte av disse applikasjonene kreves det at de settes opp mot serverne i bedriften du jobber i. Innstillingene for Microsoft Apps krever Microsofts serverdelmiljø. Les mer i Microsoft Apps-bruksanvisningen som viser med hvilke innstillinger du kan konfigurere Exchange ActiveSync, Lync 2010 og SharePoint. Kontakt IT-avdelingen din for å få mer informasjon.

Det er imidlertid en av disse app’ene som er interessante for “vanlige” brukere, nemlig Microsoft OneNote. Det er et nyttig notatverktøy som knyttes mot din Windows Live-ID, og dermed mot ditt SkyDrive-område på Internett. Les mer i nevnte bruksanvisning eller bare start OneNote og prøv!

Microsoft Apps installeres ved enten å velge Meny/Oppdateringer på telefonen, deretter velge Micrsoft Apps, eller koble telefonen til datamskinen, starte Nokia Suite og velge oppdateringen der.

NB! Microsoft Apps er ennå ikke sluppet for Nokia N8, men den kommer. Andre modeller (f.eks. Nokia C6-01) har fått den.

Nokia Social

Den siste versjonen av Nokia Social er nå 1.5.215, du finner den ved å velge Meny/Oppdateringer på telefonen eller via Nokia Suite. Det er som tidligere nevnt gjort flere forbedringer med Nokia Social, man har nå egen widget for Facebook og egen for Twitter, man kan også ha en samle-widget for begge de sosiale tjenestene, og man kan poste både meldinger og bilder direkte fra widget’en. Kjekt!

Nokia Social’s tre widget’er

En widget legger man som vanlig på en startside ved å trykke og holde inne et tomt sted, velge legg til widget, velge ønsket widget fra listen. I bildet over har jeg for å vise plassert de forskjellige Nokia Social-widget’ene på en egen startside, med Social øverst (samle-widget), Facebook og Twitter nederst. Her har jeg ikke logget på noen av tjenestene, men når du er pålogget vises siste tweet og/eller siste fb-melding med mer.

For å poste for eksempel et bilde er det altså bare å trykke på kamera-knappen i widget’en, man kan så velge om man vil poste et bilde fra galleriet eller kameraet. Prøv!

I tillegg er Nokia Social tett knyttet mot adresseboken i telefonen, slik at om du knytter dine kontakter mot Nokia Social vil du se i telefonlisten på den aktuelle kontakten hva vedkommende skrev sist på Twitter eller på Facebook. Du vil også få deres profilbilde i adresseboka.

Videoopplasting til Facebook

Fikk et spørsmål om det å laste opp video fra N8 til Facebook: Hvordan laste opp videoer som er større enn 10 MB? Det viser seg at det er en grense på 10 MB i Nokia Social-app’en, og det er jo ikke rare filmsnutten. Løsningen er å besøke m.facebook.com via nettleseren på din N8, deretter logge deg på, så trykke på Bilde, deretter velge fra hvilket lager du vil laste opp (C:, E: eller evt. F:), finn videoen (ligger vanligvis i mappen Videoer evt, Videos), trykk Last opp. På denne måten får du lastet opp videoer som er større enn 10 MB.

Om det er noen som vet flere måter å gjøre det på så kan dere gjerne tipse i kommentarfeltet under.

Nokia værwidgets

Nokia la i dag ut to flotte værwidgets på NokiaBetaLabs. Den ene viser dagens vær, den andre viser dagens pluss været to dager frem i tid. Her har jeg lagt begge på samme startside for å vise:

Nokia værwidgets

Disse widget’ene kan du naturligvis plassere hvor du vil ved å dra på dem. Besøk denne siden fra din mobil, logg på med din Nokia-konto og velg Try it. Trykk på filen så blir den lastet ned og deretter installert.

Når installasjonen er ferdig trykker du på et tomt område på en av startsidene, velg Legg til Widget, de to ligger da øverst i listen og heter Weather, forcast (den største) og Weather, now (den minste).

Widget’en henter automatisk din posisjon via GPS’en og viser været akkurat der du er, men trykker du på stedsnavnet i widget’en og velger “Somewhere else” kan du søke opp og velge andre steder. Velger du “Current location” igjen så viser den været der du er. Enkelt og greit!

Endre sted for værmelding

Nokia Battery Monitor 3.0

Nokia la 8. mars ut en ny versjon av batteriovervåkingsprogrammet (langt ord, ja!) Nokia Battery Monitor, nå er det versjon 3.0 som gjelder. Og bra er det, fordi den virker utmerket med Nokia Belle, mens forrige versjon ikke gjorde det.

Nokia Battery Monitor 3.0

Det fine med denne app’en er at man får en svært oversiktlig overvåking av batteribruk, den viser hvilke programmer som bruker batteriet mest og den viser også gjenværende batteritid for utvalgte programmer. I tillegg har den en widget man kan plassere på en av startsidene. Og den er naturligvis gratis. Her ser vi widget’en plassert nederst på en av mine startsider:

Widget

Du kan også sette Battery Monitor 3.0 opp mot Facebook og dele batterioversikt med venner. Dette gjør du enten når du installerer app’en eller etterpå ved å gå inn i Meny/Settings og velge Use Facebook app. Vet ikke hvor nyttig akkurat det er, men, men. Her et bilde fra Nokia Butikk med bilde fra Facebook-appen:

Integrasjon mot Facebook

Hvor finner du Battery Monitor 3.0? Besøk Nokia Butikk fra din mobil, søk den opp og installer.

Musikktjenestene Spotify og WiMP

Fikk spørsmål her på bloggen om den finnes gratis musikk for nedlasting til Nokia N8 (Symbian/Nokia Belle). Svaret er ja! Det vil si delvis gratis musikk, da begge disse tjenestene har noe gratis, mens man får tilgang til nærmest ubegrenset musikk for et beløp pr. måned.

Spotify får du som egen app ved å besøke m.spotify.com fra nettleseren på mobilen, deretter følger du anvisningene for installasjon. Besøk gjerne hjemmesiden via PC’en og les mer om Spotify der. Spotify har en begrenset gratisversjon, ellers kan du velge mellom Unlimited til 49,-/mnd og Premium til 99,-/mnd.

Spotify på Nokia N8 med Belle

WiMP har også en egen app for Symbian/Nokia Belle, den finner du i Nokia Butikk. WiMP er gratis i 30 dager, deretter har de et abonnement på 99,-/mnd. Les mer på hjemmesiden deres.

Begge disse musikktjenestene er svært populære og har veldig godt utvalg. Begge to tilbyr som nevnt forskjellige abonnement, hvor man kan laste ned så mye musikk man vil for et bestemt beløp pr mnd.

QuickCam

QuickCam er en app som lar deg starte kameraet med kameraknappen selv om skjermlåsen er på. Med andre ord en nyttig liten app! Man kan altså bare dra mobilen ut av lomma og trykke ned (evt. dobbeltrykke) kameraknappen; vips! så er kameraet klart for knipsing.

QuickCam innstillinger

Som du ser av bildet kan du velge hvordan kameraet skal starte: Enten ved å trykke ned og holde kameraknappen inne, eller ved å dobbelttrykke på kameraknappen. I tillegg kan du velge om det skal bli en lyd når du starter kameraet. Disse innstillingene trenger du bare å gjøre første gang du starter app’en.

App’en må naturligvis kjøre for at dette skal virke. Er skjermen låst er det altså bare å trykke og holde inne kameraknappen så er du klar til å ta bilder. App’en starter av seg selv hvis du slår av og på telefonen igjen. Skulle ikke det skje så er det bare å starte app’en manuelt. QuickCam er gratis og du finner den i Nokia Butikk.

Microsoft Apps 2.01

Microsoft Apps har jeg nevnt tidligere i dette blogginnlegget. Det tok imidlertid sin tid før pakken ble klar for N8. Årsaken er like enkel som den er vanskelig: Nokia N8 har (dessverre) bare 256 MB internminne. Det byr på utfordringer da enkelte app’er må installeres på C: (internminnet), i tillegg fylles det opp av meldinger med mer. Microsoft Apps krever plass i internminnet, ved installasjon ber den om 45 MB minne. Har du brukt din N8 noen måneder så er det ikke sikkert du har så mye ledig plass. Så utfordringen i forbindelse med utviklingen av pakken var å komprimere den mest mulig slik at også N8 skullle få plass til den, derfor kom Nokia med en egen versjon for N8 først nå.

Et kort tips: Ta årets rengjøring på din N8 nå! Du har sikkert installert og avinstallert masse app’er. I tillegg til annen aktivitet på telefonen gjør dette at minnet fylles opp. Rengjøringen tar en times tid, men er verdt det (dette er kortversjonen, er du usikker så setter du ikke i gang med dette nå. Og har du mer enn 45 MB ledig på C. trenger du heller ikke gjøre det):

Ta backup av din N8 med Nokia Suite. Gjenopprett så fabrikkinnstillinger med *#7370#. Følg anvisningene. Kan ta flere minutter før telefonen starter opp igjen. Deretter tilbakefører du backup’en.

Microsoft Apps må installeres via Nokia Suite. Når du kobler telefonen til PC’en og starter Nokia Suite, skal du få beskjed om at det er en oppgradering tilgjengelig: Microsoft Apps 2.01. Følg anvisningene:

Her merker du av Microsoft Apps og klikker Installer. Smør deg med tålmodighet; dette kan fort ta 15 minutter!

På dette punktet kan altså installasjonen bli stående lenge. Ikke koble fra telefonen! Ikke gjør noe som helst, bare vent.

Til slutt skal du få dette skjermbildet. Da er det bare å koble fra mobilen og fortsette arbeidet på den.

Nå skal det sies at de fleste av applikasjonene i Microsoft Apps er beregnet på bedriftsmarkedet. Men de to app’ene Office Mobile og OneNote er nyttige for alle. De kan du legge til på en av dine startsider ved å velge legg til snarvei og velge de to app’ene:

Uansett hvilke av disse app’ene du vil bruke må du naturligvis ha en Live-/Hotmail-konto. Logg på med den. Her ser du Office Mobile når det starter, deretter kommer du inn i programmet. Du vil få mulighet til å åpne eller lage Word-, Excel og PowerPoint filer. Selvfølgelig på et enkelt nivå, men likevel nyttig:

Videre er det OneNote som er et nyttig verktøy da det finnes for de fleste plattformer: iOS, Android, Symbian osv. Det betyr at du kan bruke verktøyet til å ta notater uansett hvilken enhet du benytter, alt blir lagret og samkjørt i Microsoft SkyDrive.

Avslutningsvis vil jeg nevne at det tross alt er imponerende av Nokia å tilby denne pakken til en telefon (N8) som har passert 1 1/2 år siden den ble lansert. Men det viser at Nokia holder sitt løfte med å følge opp Symbian-telefoner helt til 2016. Vi får se om Nokia kommer seg gjennom problemene de opplever nå og fortsatt eksisterer i 2016. Jeg tror de gjør det, og at de kommer kraftig på banen til høsten når Windows Phone 8 slippes.

Nokia Belle Refresh

Som nevnt i avsnittet over: Nokia holder det de lover og kommer med oppgraderinger! Denne gangen har de sluppet en “liten” men innholdsrik oppgradering. På overflaten ser det ikke ut som det er mye som er endret, men går man gjennom punkt for punkt er dette en viktig oppdatering med mange forbedringer. Meldinger på Twitter tyder på at flere brukere også har merket en ytelsesforbedring.
(Oppgraderingen får du ved å trykke Meny, Programmer, Pr.vare.opp.)

Jeg vet at mange har fått den allerede, selv om jeg ennå ikke har det. Jeg har imidlertid fått tak i endringsloggen, og ut fra den kan jeg se at den inneholder en del av det som Nokia Belle FP1 på min Nokia 808 PureView har.

Her er det som er nytt i Nokia Belle Refresh:

 • Nettleseren er oppdatert til versjon 8.3 og har full HTLM5-støtte
 • Nokia Maps Suite er oppgradert til 3.09: man kan bruke stemmesøk for Maps&Drive, man kan se bilder på kart, man kan planlegge rute med flere punkter, man kan utforske “steder i nærheten” fra startsiden
 • Nokia Social er oppgradert til 1.5: Automatisk linking til Facebook og Twitter, nye widgets for startsidene, bedre ytelse, ny layout
 • Egne kamerarelaterte app’er til N8: BI Screen, Colorize IT (lar deg gjøre om et bilde til sh/v, deretter kan du fargelegge det området du måtte ønske med originalfargene. Så kan du dele bildet på Twitter, Facebook), Play To, Fotovegg (en kul widget som viser flere bilder samtidig på en av startskjermene)
 • QT er oppgradert til 4.8
 • Ovi-tjenester har endret navn til Nokia
 • Forbedret musikkspiller: Endret “Spilles nå” visning, listene ligger i tabs for bedre tilgjengelighet og man kan “sveipe” mellom dem, ny artist-visning, Spill og Pause kan nå styres fra statuslinjen
 • Nye widgets: Klokke analog stor, Klokke mekanisk, klokke tekst, Kalender agendaoversikt, RSS, Bokmerker, Kontakt individuell (med Social oppgraderinger), Kontakt gruppe, Musikkspiller medium, Vær nå, Vær 5 dagers, Min lokasjon, Social, Facebook, Facebook oppsummering, Twitter, Mobildatateller (denne er kjekk, viser hvor mange MB du har brukt når du bruker mobil data), Søk, Epost ny (denne er et lite ikon som er knyttet til en av dine epostkasser, viser med et brev-symbol når du har fått ny epost, trykker du på den åpnes den aktuelle epostkassen. Nyttig!), Galleri, Notater (skriv notater direkte på widgeten på en av startskjermene), Epost detaljert, Av/på widgeter: 2G/3G, Lydløs, offline, Bluetooth, WiFi (disse er utrolig hendige, i stedet for å dra ned statusbaren for å slå av/på disse, kan det gjøres ved å trykke direkte på en av widget’ene).

Det var det. Tar forbehold om feil. Oversikten om hva som er nytt har jeg hentet fra denne bloggen. Og som sagt: Nokia imponerer meg stadig, denne gang med en oppgradering som inneholder spesielle ting for akkurat N8, en telefon som ble lansert for to år siden! Bra Nokia!

Til slutt

Jeg følger som sagt opp med mer om Belle hvis jeg finner funksjonalitet som bør omtales. Tar gjerne mot spørsmål og/eller forslag i kommentarfeltet under.

214 thoughts on “Nokia N8 med Nokia Belle

 1. Hei Leif Rune,

  Jeg installerte Sleeping Screen nå fra Nokia Store, det gikk bra, virker som den skal. Husk at den må aktiveres fra Temaer/Skjermsparer på telefonen og ikke med Launch i Nokia Store.

  Ser på nettet at noen har hatt problemer, og at gjenoppretting av fabrikkinnstillingene løste det.

 2. Mona says:

  Har nå installert og er foreløpig godt fornøyd. Savner å kunne trykke rett på “batteriet” for å sette i strømsparemodus. vet du hvor man kan gjøre det?

 3. Hei Mona,

  Fint at du er fornøyd. Ja, jeg savnet også det å kunne trykke rett på “batteriet” for sparemodus. Men det er heldigvis ikke lengre unna enn et lett trykk på av/på-knappen, deretter velger du sparemodus.

 4. Siv says:

  Hei! Bra side 🙂 Savner det at man kan trykke “vis åpne programmer” og veldig enkelt lukke de. Står i brukerstøtten at man kunne få frem det samme ved å trykke på menyknappen, men det går ikke på min. Vet du noe om dette?

 5. Hei Siv,

  Takk for at du liker bloggen!

  Du må bare holde inne menyknappen litt lengre, så får du opp åpne programmer og kan bla mellom dem og eventuelt lukke dem.

 6. trygve says:

  Oppgradert til Belle og nå får jeg ikke installert Gmail app. Epostkontoen til Nokia kan brukes til å laste ned fra Gmail men jeg ønsker meg bare en leser. Hjelp!

 7. Hei Trygve,

  Er ikke sikker på om jeg helt skjønner problemet med den innebygde epost-klienten? Er jo bare å legge til en epost-widget på en av startsidene og sette opp din Gmail-konto der? Du får sendt, mottatt, kladdet og lest så mye epost du bare vil slik.

  Google droppet visstnok support for Symbian i fjor, så Gmail må du i tilfelle bruke via nettleseren på mobilen ved å besøke http://m.google.no/mail

  Fant en Gmail-app for Symbian 60 på nettet (ser ut som en “ekte” Google-adresse), men har ikke prøvd den selv på Belle og kan ikke gi noen som helst garanti for at den virker. På eget ansvar kan du laste den ned fra denne linken. Ta backup før du eventuelt prøver den!

  Lykke til!

 8. Trygve says:

  Hei, problemet er at det er en begrensning på 250 i Innboks og 50 i andre mapper noe som for meg betyr omtrent bare 1mnds historikk. Med Gmail app så hadde man full søkemulighet dvs. kunne søke gjennom samtlige mailer som lå på Gmail kontoen på nett. I tillegg så henter man ned enten hele meldingen eller bare overskrifter dvs. man får ikke f.eks. hentet ned hele meldinger men uten vedlegg. Hente hele meldinger vil fylle opp mye internminne og være ressurskrevende på batteriet.

  Jeg vil prøve linken du sendte men vil gjerne vite fra hvilken nettside du fant den så den forhåpentligvis ikke er suspekt.

 9. Siv says:

  Hei igjen! Går faktisk ikke uansett hvor lenge jeg holder inne meny knappen. For det er vel meningen at de åpne programmene skal dukke opp i faner?

 10. Hei Siv,

  Du skal få opp en oversikt over åpne applikasjoner når du trykker og holder inne menyknappen et par sekunder. Er ikke faner akkurat, men heller et “vindu” for hver app. Så blar du sideveis for å se neste åpne app (hvis du har noen åpne da). Så det er ikke én side som viser alle åpne app’er.

  Pussig hvis det ikke virker. Du kan jo prøve en reset av telefonen (du mister ingen data) ved å holde inne av-knappen i ca 12 sekunder til telefonen vibrerer tre ganger. Deretter slår du på telefonen, så kan du se om du får opp oversikten over åpne applikasjoner.

 11. Kjell Kjærstad says:

  Hei Lars
  Har installert Belle på Nokia N8 og det ser ut til å virke bra, men jeg har et problem med WI-Fi.
  Kopler meg på hjemmenettverket, men det kopler ut igjen ganske snart, uten at jeg vet hvorfor.
  Finner ikke WLAN-innstillingene som jeg hadde på tidligere utgave. Kan du hjelpe meg.

 12. Hei Kjell,

  Innstillingene for WLAN finner du ved å trykke Meny, deretter Innstillinger/Tilkoblinger/WiFi.

  Legg merke til at du på startsidene kan trekke ned statuslinjen helt øverst(den som bl.a viser batteri og klokke): Ta tak og trekk den helt ned. I denne statusoversikten kan du slå av og på blant annet WiFi og mobildata. Når man er hjemme og innenfor rekkevidden av et trådløst nett er det lurt å slå av mobildata slik at telefonen kun benytter WiFi. Er du tilkoblet et nett kan du trykke på det i statusoversikten og få opp en oversikt over det og andre tilgjengelige nett (dette valget gir samme meny som menyvalgene jeg nevnte over).

  Lykke til!

 13. Kjell K says:

  Takk for raskt svar. Kjempebra. Men jeg har fortsatt problemer med WiFi. Gjør som du sier og kopler til nettverket. Etter ca. 1 minutt koples nettverket ut. Jeg er hele tiden utsikker på om jeg er på nettverket mitt eller ikke.

 14. Hei Kjell,

  Du ser at du er tilkoblet et WiFi-nett når WiFi-symbolet vises i statusfeltet.

  Pussig at den kobler seg fra hele tiden. Prøv å endre innstillingene for strømsparing for WiFi: Dra ned statusfeltet, trykk på nettverket du er tilkoblet, trykk på menyen (de tre strekene), deretter Innstillinger. Der kan du slå av/på strømsparing. Se om det gjør noe forskjell.

  Ellers er kan du prøve en reset av telefonen, hold av/på knappen inne i ca 12 sekunder til telefonen vibrerer tre ganger.

  Videre kan du prøve en gjenoppretting til fabrikkinnstillinger. Det er litt omfattende og medfører at du må installere de fleste programmer på nytt. Husk backup først! En slik gjenoppretting rensker skikkelig opp og telefonen blir som “ny”.

  Så kan det jo være at den trådløse routeren trenger en oppgradering av firmware, sjekk bruksanvisningen.

  Om ikke noe av dette hjelper så må du nesten kontakte Nokia.

  Lykke til!

 15. Kjell K says:

  Hei og WiFi igjen. Takknemlig for all hjelp. Har oppdaget at WiFi funksjonen slår seg på igjen automatisk når jeg går inn på internett (behov for nettet), men når det ikke er i bruk er det utkoplet. Det er kanskje slik det skal være. Synes det hadde vært bedre med egen styring. Det var vel slik på programvaren før Belle.
  En annen ting med det samme. En del funksjoner får jeg ikke til å virke og får da melding om at mobildata er slått av. Må dette være på selv om jeg bruker WiFi ?

 16. Hei Kjell,

  OK. Trodde WiFi’en koblet seg ut uten grunn. At den oppfører slik du nevner nå er normalt, og sparer strøm. Ser ingen grunn til at WiFi skal stå på hele tiden hvis ingen app’er bruker det?

  I enkelte app’er må man sette opp hvilke nett app’en skal velge: WiFi, mobilt eller begge. Sannsynligvis står en eller flere av dine app’er satt opp med kun mobilt, derfor du får meldingen du nevner.

 17. Trude says:

  Hei igjen:) Har fått hjelp hos deg før, så nå prøver jeg igjen. Kan man laste ned gratis musikk med Nokia N8-Symbian Belle? Ongene har HTC, og laster musikk når som helst, gratis.
  Mvh Trude

 18. Hei Trude,

  Ja, begge de populære musikktjenestene Spotify og WiMP finnes for Symbian/Nokia Belle. I stedet for å forklare her i kommentarfeltet skrev jeg like greit litt i blogginnlegget om dem, du kan sjekke der 🙂

 19. WordFeud finnes dessverre ikke for Symbian/Nokia Belle (ennå). Dette er svaret fra han som har laget WordFeud til et forum hos Nokia, datert 8/3-12:

  “Hi,
  At this point we don’t have any plans for a Symbian version of Wordfeud. This may change in the future though.
  However we have started working on Windows Phone 7 version.

  Best regards,
  Odin Borg Nordgård
  Wordfeud.com”

 20. Martin G says:

  Hei!
  Jeg er Macbruker og finner ikke ut av oppdatering til Belle. Det står masse om problematikken på diverse websider, men jeg er fortsatt like langt. N8 må kobles til Mac for å få til oppdateringen. Har du en lenke til et sted der jeg kan laste ned det som trengs siden Nokia suite ikke er for Mac?

  Takker

 21. Hei Martin,

  Er riktig som du sier, Nokia Suite finnes ikke for Mac. I følge dette svaret på de norske Nokia-sidene er det ingen annen løsning enn å få den oppgradert til Belle hos nærmeste Nokia Care.

  Men prøv dette først:

  NB! Før du gjør noe av det jeg foreslår under må du ta backup av telefonen, enten internt i telefonen (da går backupen til minnekortet – du finner dette under Filbehandling. Dette forutsetter naturligvis at du har et minnekort i telefonen). Velg hva du vil ta backup av (helst alt). I tillegg bør du installere noe av programvaren under og overføre bilder og slikt til Mac’en. Belle-oppgraderingen nullstiller nemlig telefonen slik at telefonbok, meldinger, programmer, WiFi-innstillinger osv. blir borte. Programmene finner du igjen på Nokia Butikk etterpå og kan installere dem derfra. En ting til: Lad telefonen helt opp og/eller ha den tilkoblet til strøm når du skal oppgradere.

  Her er en link til diverse nedlastinger for Mac.

  Du skal kunne oppgradere OTA (Over The Air), altså direkte fra telefonen. Velg Meny/Programvare/Progvareoppgr. på telefonen, deretter velg Belle-oppgraderingen om den ligger der. Oppgraderingen er stor, ca. 270 MB, så det er en fordel å være tilkoblet WiFi.
  Hvis oppgraderingen ikke er der trykker du *#0000# og velger Innstillinger (eller var det Valg, husker ikke i farta valget i Anna), se om oppgraderingen ligger der.

  Følg anvisningene nøye.

  Om ikke de to menyvalgene viser Belle-oppgraderingen så tror jeg (vet ikke 100%) at en hard reset av telefonen vil gjøre Belle tigjengelig OTA etterpå. En hard reset utføres naturligvis på eget ansvar. Den foretar imidlertid samme nullstilling av telefonen som en oppgradering gjør, så samme “regel” om backup først gjelder.
  Hard reset: trykk *#7370# på telefonen, følg anvisningene. Etter den er helt ferdig setter du opp WiFi igjen, deretter tar du en *#0000# og ser om oppgraderingen ligger der nå. Følg så anvisningene.

  Skulle ingen av disse tipsene gi deg Belle på din N8, så må du oppsøke Nokia Care.

  Fint om du kommenterer her igjen hvordan det gikk!

  Lykke til!

 22. Per H. says:

  Hei! Kan du hjelpe meg? Jeg har i et par år hatt gleden av å lytte til internettradio på min Nokia-tlf. Nokia har egen app for internettradio på norsk! Den hadde også en fantastisk ting med at det til en hver tid stod kanalnavn, sangnavn og artist, så jeg kunne følge med på hvem og hva jeg hørte. Det vart også lagt inn i en historikk..
  Etter at jeg (desverre) skiftet til Nokia Belle ble det helt slutt på å kunne se artist og spornavn! Jeg ble ganske skuffet over det og har klaget flere ganger til Nokia som sier de skal se på det en gang i framtiden ved evt. oppdatering!
  Er det så vanskelig å gjøre noe med dette som har fungert tidligere? Dette betyr mye for meg og jeg har lyst til å legge inn igjen Symbian Anna slik at jeg får tilbake denne funksjonen!
  Kan jeg på en eller annen måte få det til?

 23. mathias k.j. says:

  hei. har akkurat byttet til belle på min n8 og er foreløpig godt fornøyd!
  men skjønner ikke hvorfor det er slik: når jeg skal ringe noen i min telefonliste, gjør jeg det ved å trykke meg fram til navnet i ringemodus. problemet er at om jeg skal ringe “bjørn”, så trykker jeg (b), og den begynner å sortere etter b. deretter “j” osv. men etterhvert som jeg skriver navnet, kommer en hvit firkant, som tilslutt dekker elegant over hele navnet… og da ser jeg jo ikke hva som står under “sladden” lengre. i anna var den hvite firkanten litt gjennomsiktig, sånn at man tilslutt så hva man hadde skrevet….. er dette en feil i belle eller noe feil på min “smart” mobil….. 🙂

  med andre ord finnes det noen løsning eller innstilling??

 24. Hei Per H,

  Ja, Nokia’s Internett-radio er en kjekk sak. Dessverre så viser den siste versjonen ikke sangnavn og artist. Ser på nettet at det er flere som har klaget på det, og svaret er at det skal komme en oppgradering. Det er nok ikke annet å gjøre enn å vente på den. Sjekk innom Nokia Butikk via telefonen og se om det kommer oppgradering der og sjekk ellers etter programvareoppdatering på telefonen.

  Det går forøvrig ikke å nedgradere telefonen til Symbian Anna.

 25. Hei Mathias,

  Jeg har det ikke slik på min N8, tipper det er fordi jeg har installert Swype-tastatur (du finner det på Nokia Butikk). Forøvrig pleier jeg å trykke på ringknappen (telefonsymbolet) nederst på startsiden og starte søk på navn derfra. Selv om det er talltastaturet som kommer frem så velger telefonen “riktig” bokstav slik at om du søker etter “Bjørn” så trykker du på 2 (hvor b er), 5 (hvor j er), 6 (hvor ø er), osv.

  Lykke til!

 26. mathias k.j. says:

  hei igjen
  fant ut av problemet. jeg har byttet til et annet tema på mobilen og da skjedde det rare. byttet tilbake til “nokia evolve” og da fungerer det som normalt. prøv selv.. kanskje det er en feil hos fler…

  mathias.

 27. Per says:

  Hei Lars og takk for ditt svar! Fint at Nokia har fått innspill på dette fra flere, og er det så mange reaksjoner at Belle-programererne? Har du vært i kontakt med Nokia om internettradioen siden du sier det skal komme en oppgradering? Og evt. hvor lang tid må vi vente på at dette ordner seg?

  Mvh Per

 28. Oddvar Mikalsen says:

  Har lite mine på C:Telefonminne – 41,1 MB.
  Spotify legger seg automatisk på C:
  ovi store, social, ssoui +++ ligger på c:.
  Er det noe jeg kan gjøre – legge over på E:

 29. Hei Oddvar,

  Det som rydder best opp er en gjenoppretting av fabrikkinnstillinger. Det er en liten jobb å gjøre, men premien er “god” plass på C. Jeg gjorde det nylig og har nå 67 MB ledig etter at Microsoft Apps, Nokia Maps (m/Weather osv), Social med mer er installert.

  Bare husk full backup først, og at du må reinstallere en del apps etterpå.

  Pass forøvrig på å sjekke innstillingene i Nokia Store slik at de er satt til å installere app’er og annet til E:.

  Lykke til!

 30. Terje Vorland says:

  Før jeg sendte inn min Nokia N8 for resetting tok jeg en sikkerhetskopi ved hjelp av Nokia Suite.
  Hvordan får jeg lagt tilbake (deler av) sikkerhetskopien ? Det er nemlig noen av bildene som jeg vil ha tilbake på telefonen.

  Når det gjelder minne så har jeg:
  Phone memory: 0 byte ledig av 254 MB, er dette kritisk ?
  Har også Mass memory 11,1 GB ledig av 14,2 GB samt minnekort.

  Terje

 31. Hei Terje,

  Du kan velge hva du vil legge tilbake fra sikkerhetskopien ved å velge Gjenoppretting fra sikkerhetskopi-menyen og deretter krysse av hva du vil ha (kontakter, meldinger, musikk, bilder osv).

  0 ledig på C er kritisk da det er det minnet telefonen bruker når den kjører programmer. Alt under 20 MB er lite. I og med at du har en sikkerhetskopi ville jeg kjørt en gjenoppretting av fabrikkinstillinger. Etter det skal du normalt ha over 100 MB ledig. Etter installasjon av de fleste app’er skal den fortsatt ha over 60 MB ledig.

  Lykke til!

 32. Vent litt: Hvis det er på datamaskinen du ser at det er 0 ledig på C så er det fordi det minnet ikke er tilgjengelig fra datamaskinen. Derfor ser det fullt ut.

  Du må sjekke i filbehandlingen på telefonen for å se hvor mye minne som er ledig på C og E evt F (minnekort).

  Med andre ord er det ikke behov for gjenoppretting av fabrikkinstillinger (hvis ikke C virkelig har 0 MB ledig da – noe som er lite sannsynlig).

 33. Terje Vorland says:

  Når jeg gikk inn på filbehandlingen på telefonen så sto det:
  C:Telefonminne ledig 50,8 MB
  E:Internminne ledig 10,4 GB
  F:Minnekort ledig 2,1 GB

  Dette skulle vel holde.

  Terje

 34. Hei Terje,

  Ja, det holder fint.

  Pass forøvrig på at du har valgt E: som lagrings- og installasjonsdisk på din konto i Nokia Butikk. Og velg E: manuelt hvis noen app’er du installerer spør om hvor du vil installere.

 35. Henning Fosse says:

  Hei Lars. Takker for en kanon bra blogg:-) problemet mitt er at jeg ikke får mms bilder på n8 har chess og har vært inne på deres side og sendt mms oppsettet til mobilen flere ganger men ingen ting hender kan du hjelpe meg?

 36. Hei Henning,

  Takk for at du liker bloggen min!

  Du må velge Meldinger, deretter Innstillinger. Så velger du Multimedia meldinger, der sjekker du om det er Chess sitt MMS-oppsett som er valgt på det tredje punktet der. Hvis ikke trykker du på det og velger fra listen som kommer opp, deretter OK.

  Lykke til!

 37. Henning Fosse says:

  Heisan 🙂 og da kom mms på plass 🙂 takker så mye for hjelpen 🙂 ha en fin kveld

 38. monah says:

  Ang Microsoft Apps 2.01 (jeg har Nokia N8, Belle)
  Jeg la inn denne oppdateringen for noen få dager siden.
  Har forsøkt å lage dokumenter, Lagre som osv. Men etterpå er de borte??
  Det er ingen dokumenter da jeg åpner “Office Mobile/word” senere. Søkte på telefonen, da så jeg de lå lagret på E: Data.
  Fant de igjen under E: Data. Er da ikke sånn det skal fungere?
  Hvordan få de opp i programmet?
  Og hvordan koble Office Mobile mot nett?
  Hva er UAG-adresse, hva skal jeg skrive der??
  (har en *@outlook.com/hotmailkonto som jeg bruker med skyDrive)

  Og OneNote..
  De blir synkronisert med SkyDrive. Logget meg med pc inn på SkyDrive, og de lå under “Personlig (internett)” ??
  Så laget jeg et dokument.. Det ser jeg _ikke_ fra mobilen. Er det kun det som ligger i “Personlig (internett)” som kan ses med OneNote på mobilen?

  Håper du kan svare på noe av dette 🙂

 39. Hei monah,

  Det er riktig at dokumentene du lagrer i Office Mobile-app’en havner på E:\data, med andre ord kun lokalt på mobilen.
  Når du har lagret et dokument i Office Mobile så må du trykke meny (de tre strekene nede til høyre), deretter velge “synk”. Da skal dokumentet du lagde komme opp i dokumentoversikten med en gang. Har av og til opplevd at jeg må avslutte og starte Office Mobile på nytt og deretter trykke “Synk” for å få det opp i oversikten. Vær forøvrig oppmerksom på at der det står “Word dokument” når du oppretter et nytt dokument skal du endre til ønsket filnavn for dokumentet.

  Office Mobile kan så vidt jeg vet knyttes mot nett ved å etablere en Microsoft Office 365-konto eller via SharePoint. Du skal ikke skrive noe i UAG-adressen så fremt du ikke har et oppsett mot din arbeidsplass hvor Microsoft Office og SharePoint brukes. Snakk i tilfelle med IT-ansvarlig der.

  Så var det OneNote. “Personlig (internett)” er standardmappen (notisblokken) til OneNote hvor dokumentene du lager på mobilen blir lagret. Går du til SkyDrive via en nettleser på PC’en må du navigere til den mappen for å lese dem. Vil du laget et nytt notat via nettleseren på PC’en klikker du på “Ny side”-symbolet ved “Uarkiverte notater”. Dette vil så bli synkronisert og dermed tilgjengelig via din mobil.

  “Uarkiverte notater” i OneNote er en såkalt “inndeling” (som en mappe), den kan du høyreklikke på og gi nytt navn, du kan også velge å lage en ny inndeling (mappe).

  Kort sagt er OneNote verktøyet for å lage notater (har diverse redigeringsmuligheter og muligheter for bildevedlegg, du kan f.eks. ta bilde med mobilkameraet direkte i notatet ved i trykke på bildesymbolet – deretter kamerasymbolet nede i hjørnet), disse notatene blir synkronisert mot SkyDrive. Mens Office Mobile gir deg muligheten til å lese og redigere (f.eks. fra vedlegg i en epost) eller lage nye Microsoft Office-dokumenter. I dokumentoversikten i Office Mobile-app’en kan du trykke inn og holde på et dokumentnavn, så kan du velge å sende det som et vedlegg i en epost til noen. For å få muligheten til å sync’ce filene i Office Mobile mot nettet må du som nevnt ha Office 365 eller en SharePoint-løsning på jobben.

  Her er litt info om Microsoft Apps for Belle.

  Håper dette kan være til nytte, lykke til!

 40. monah says:

  Takk for svar.
  Jeg trøbler likevel med Office Mobile og dokumenter. Laget nytt dokument nå, klikker de tre strekene du nevnte, sync, men neida. Her vises ikke noe dok. Ikke etter av/på med programmet heller.
  Ikke at jeg kommer til å bruke dette mye (tror jeg) men det hadde jo vært kjekt om det hadde fungert da. Da kunne det jo hende jeg hadde kunnet bruke det litt iallefall 🙂

 41. Det var merkelig, virker greit på to forskjellige telefoner her. Gir du filen du oppretter et nytt navn slik at du kjenner den igjen?

  Du kan også sjekke om det er noen programvareoppdateringer til telefonen.

 42. monah says:

  Har kalt dokumenten test1, test2, test3 osv bare for å teste.
  Ser under E:Data de ligger der, med .docx til” etternavn”.

  Ingen nye programoppdateringer å hente heller.

 43. monah says:

  Lasta ned Microsoft Apps fra Ovi “over”(?) den jeg allerede hadde. Da dukka excel-filer opp under oversikten, men ikke noe fra word.
  Sletta hele skiten. Kun “Microsoft Configure Applications” som ble igjen. Hvordan få vekk den?

  Søkte etter programoppdateringer på nytt, og nå ligger “Microsoft Apps 2.01” under oppdateringer (igjen)
  40 mb. Lurer på om det er noe feil med setting jeg? For jeg mista ikke noe plass på C: da jeg la den inn sist. Det skal jo ta 40 mb?? (hadde 63 mb ledig både før og etter jeg installerte, og etter jeg fjerna det igjen.

 44. Hei igjen monah,

  Microsoft Apps er ikke like lett å fjerne som det er å installere den. Det “enkleste” er faktisk å gjenopprette fabrikkinnstillinger, deretter å kjøre programvareoppdatering igjen. En slik gjenoppretting rensker skikkelig opp, du får “mye” bedre plass på C: igjen. Den tar litt tid, vær tålmodig og følg anvisningene.

  Husk å ta full backup av alt først!

 45. Jeg så den artikkelen om fjerning av MS Apps, men jeg anbefaler likevel en gjenoppretting av fabrikkinnstillinger.

  At det ikke forsvinner mer plass etter en reinstallasjon betyr bare at de gamle programfilene fortsatt ligger der. Kjedelig når man plages slik. Men oftest er den beste løsningen gjenoppretting, det er faktisk raskere i stedet for å prøve mange andre ting.

 46. monah says:

  Lars:
  Jeg hadde 62 mb på C: tilgjengelig FØR jeg i det hele tatt la inn Microsoft Apps 2.01
  Jeg hadde 62 mb på C:ledig ETTER jeg la det inn også.
  Det er det som er så pussig. Mente den krevde rundt 40 mb om jeg la den inn.
  (dumt jeg ikke sjekker e: før jeg begynte med dette…

  Jeg kommer ikke til å gjøre noe gjenoppretting av fabrikkinnstillinger, orker ikke å lete opp igjen alt annet jeg har på mobilen.

  Jeg overlever nok uten dette med word. Er nok bare mest frustrert over at det ikke fungerer. Excel fungerte jo..

 47. monah says:

  Excel.. D.v.s.. Nye excel-dokumenter vises heller ikke. Kun den “bruksanvisningen” som kom med da jeg installerte. (word vises ikke)

  Nå gir jeg meg. 🙂

 48. Hei monah,

  Microsoft Apps blir installert på C: og kun der, så ja, det er merkelig at du har samme mengde ledig både før og etter. Det stemmer at den krever rundt 40 MB.

  Siden det ble endel tull med installasjonen din anbefaler jeg som sagt en gjenoppretting. Er ikke så my arbeid, og alle app’ene du har lastet ned via Nokia Store ligger jo i oversikten der så de er enkle å finne igjen. Telefonbok og slikt er enkelt å restore fra backupen. I tillegg risikerer du å ende opp med mer ledig plass på C:, noe som er greit.

  Men har du ikke lyst til å gjøre det nå så kan du jo gjøre det en annen gang. Microsoft Apps er kjekt å ha (når det virker 😉 )

 49. monah says:

  Jepp, merkelig. Må jo være noe rart da jeg ikke mister plass på C.
  Fikk en stor oppdatering i dag (13 mb) og, men det vet du kanskje allerede?
  Belle Refresh. Er det den de tidligere kalte “Carla” tro?

 50. monah says:

  Med det samme jeg holder på..
  Du vet ikke om en epostwidget som er som den som var med “Anna”?
  Den som kom med “Belle” tar jo halve skjermen, og det er utrolig irriterende.

 51. Ja, Belle Refresh er oppgraderingen de tidligere kalte Carla. Tenkte å skrive noen ord om den i bloggen, men har ikke fått den på min N8 ennå. Er faktisk ganske mye nytt i den. Regner med at du har installert den?

 52. Nei, vet ikke om noen annen epostwidget. Den er svær, men siden det er mulighet for seks startskjermer på Belle så er det som regel plass. Det fine med widgeten er at man kan rulle ned i innboksen hvis man har flere eposter der.

 53. monah says:

  Ok, Carla ja..
  Kom jo med litt nye widgeter osv. Bla.a en “knapp” som gjør at en setter mobilen på lydløs med en gang. Kunne sikkert vært nyttig om den bare hadde gått tilbake til forrige profil da en skal oppheve lydløs igjen. Den går da rett på generell. Jeg bruker ofte “famile-profil”, så da blir det ikke noe poeng å ta i bruk denne da den ikke går tilbake til samme profil etterpå. Like enkelt å bruke rullgardina på skjermen.
  Er med noe for storskjerm, DLNA-spill (aner ikke hva det er) fler forskjellige klokker, kalender-agenda (fler notater vises)
  Frakoblet modus på/av
  3G på/av
  Mobildata på/av
  VPN på/av
  Mobildatasporer
  fler rss-widgeter
  Div musikkspillere, størrelse.
  Og litt til som du nok finner ut sjøl da du får den 😉

  Ang epost
  Fant denne i går, (30 dagers trial)som jeg tester litt. Grei nok. Her får en en liten konvolutt oppe i høyre hjørne da det kommer mail. Da slipper en iallefall bla i startskjermer 😉
  ProfiMail
  http://www.lonelycatgames.com/?app=profimail

 54. Takk for infoen om nyhetene i Belle Refresh!

  I og med at jeg har Nokia 808 PureView kjenner jeg igjen mange av nyheter du nevner. 808 har Belle FP1 som har noen forskjeller fra Belle Refresh, venter derfor med å skrive noe om Refresh til den dukker opp på min N8.

  Er riktig som du sier at lydløs-knappen går tilbake til generell-profil når du slår av lydløs. Hva om du “bytter” din “familie-profil” med “generell”, altså at du endrer innstillingene på “generell” til å være lik de du har på “familie”? Da er plutselig lydløs-knappen brukelig for deg igjen.

  Epost: På min 808 er det en widget som heter “Epost, ny”. Den er bare et vanlig ikon, men når du får epost vises en liten konvolutt i hjørnet på den. Du kan ha en for hver epostboks, og den tar lite plass. Er den i Belle Refresh?

 55. monah says:

  Det er en som heter Epost, ny ja. Hadde ikke sjekket den.
  La den på skjermen (ikon). Når jeg klikket på den kom oversikten over mine mailbokser opp. (og jeg kan opprette ny e-postkasse)
  Jøss, var det alt?? Men jeg klikka på ene postkassa mi, da ble visst det ikonet på startskjermen kobla mot den postkassa jeg klikka på.
  Så da er det nok den du nevnte. Kjekk sak!

  Skal jammen ta en kikk på det med å bytte “familie” med “generell”. Har ikke tenkt så langt. Takk for tipset 🙂

  Merker du stor forskjell på bildekvaliteten fra N8 til 808?
  Er pga kamera jeg er så glad i min N8.

 56. Fint at “Epost, ny”-widget’en er med i oppgraderingen. Den er enkel men svært nyttig, i likhet med mange av de andre widget’ene.

  Kameraet på 808 er bare helt rått! Jeg var svært fornøyd med kameraet på N8, og det er fortsatt på høyde med (om ikke over) de aller nyeste og beste mobilkameraene i markedet i dag. Og det snart 2 år etter N8 ble lansert! Syntes det var spesielt moro med macro-funksjonen, og ikke minst at den har ekte blits slik at bilder innendørs blir gode.

  Tilbake til 808: måten Nokia bruker oppløsningen (41 megapiksler) på gjør at man får knallskarpe bilder på 5 megapiksler. Man kan beskjære bilder ganske kraftig uten at det går ut over skarpheten, det samme gjelder zoom enten når man tar bilde eller filmer. Kameraet har svært mange innstillingsmuligheter, i tillegg til diverse scener (som vi jo kjenner fra N8). Så er kameraet utrolig raskt! Trykk på utløsertasten så tar du bilde umiddelbart, også fra låst skjerm (finnes forresten en app til N8 som gjør omtrent det samme, men ikke like raskt: QuickCam).

  Du får ta en titt på blogginnlegget mitt om 808, skal legge ut mer info der også etterhvert.

 57. monah says:

  Takk for bra svar!
  Jeg har sjøl lagt til side mitt kompaktkamera da jeg nå bare bruker N8. Kjempefornøyd.
  QuickCam har jeg prøvd, men syntes den var treg den og.
  Men når du nå forteller om kamera på 808 så skriker lommeboka 😀

  Jeg har ikke turt sjekke ut mer om 808, da blir det bare “må ha” er jeg redd.
  Men sånn i farten, er det noe på N8 som ikke er med på 808 som du savner?

 58. He, he! Jeg la bort kompaktkameraet da jeg kjøpte N8, etterhvert la jeg også bort speilrefleksen (den begynte riktignok å bli gammel).

  Etter at jeg kjøpte 808 trenger jeg ikke andre kameraer, selv om mange av de nye systemkameraene og enkelte speilreflekser frister. Til mitt bruk holder 808 i lange baner. Og den kan jeg jo ringe med også 😉

  Om jeg savner noe fra N8? Ja, så langt to ting: separat 2 mm laderinngang (808 kan kun lades via USB-inngangen). Og muligheten til å merke flere bilder i galleriet for å sende dem via Bluetooth (på 808 kan man bare sende ett og ett fra galleriet).

  Du nevnte at du hadde fått en app som heter “Stor skjerm” og en som heter “DLNA spill”. Den første brukes når du kobler mobilen til en HD TV via HDMI, da styrer du visning av bilder, video og musikk fra den. Den skal starte automatisk når du kobler til TV’en.
  DLNA er en trådløs teknologi som lar deg vise bilder, video, spille av musikk på/via en DLNA-kompatibel enhet som f.eks TV, PC eller BlueRay-spiller. Du bare starter app’en og følger anvisningene.

 59. monah says:

  Såpass ja.. Om det ikke er annet som er forandret, så kan jeg vel sikte meg inn på 808….en dag 😉
  Takk for de andre tingene jeg fikk svar på også.
  Lært/fått forklart mye her inne hos deg. 🙂

 60. geir says:

  hei, et lite spørsmål ang mailboksen. mine mail ligger der bare en stund så forsvinner de.hvor blir de av og er dette en innstillingen som kan endres?

 61. Hei Geir,

  Du kan endre innstillingene på de forskjellige epostboksene dine ved å trykke meny, deretter Epost. Så trykker du på (en av) epostboksen(e), trykker så meny nede til høyre (de tre strekene), velg Innstillinger, velg så epostboksen det gjelder, deretter hva som skal synkroniseres. Der er det et valg: Fjern epost etter.. hvor du kan sette 1 dag, 3 dager, 1 uke, osv. Sjekk der hva dine innstillinger er.

  Lykke til!

 62. monah says:

  Hei igjen Lars.
  Jeg vurderer en fabrikkreset (eller hva det heter) Er vel koden *#7370# tror jeg.
  Det jeg lurer på er: _Hva_ blir igjen? Går den tilbake til “Anna”, eller blir den helt tom? Blir den tom/helt blank, så tør jeg ikke. Nokia Suite må jeg vel legge inn sjøl igjen etterpå, eller hva?
  Jeg har kjørt sikkerhetskopiering, så den delen er grei tror jeg. Har jo Nokia Suite på pc’n, så jeg finner vel igjen kontakter osv der også.. samme med bilder, de er på pc.

  Og et dumt(?) spørsmål, det er vel ingenting som forsvinner fra minnekortet, så det kan vel bare stå i mobilen om jeg tør gjennomføre dette?

 63. Hei monah,

  Belle blir igjen etter en fabrikkreset. Det du mister er de fleste programmene du har installert på C: og E:. Men siden stort sett alle er lastet ned fra Nokia Store så finner du de enkelt igjen i Nokia Store under oversikten over hva du tidligere har lastet ned.

  Ingen ting blir slettet fra minnekortet. Og som du er inne på: dine synkroniseringer med Nokia Suite gjør at du har kontakter og meldinger liggende på PC’en.

  Bare vær (veldig!) tålmodig når du gjør reset’en, og følg anvisningene. Gjør du den med telefonen koblet til PC’en (og Nokia Suite) så må du holde fingrene langt unna kabelen og ikke koble fra før installasjonen ber om det.

  Lykke til!

 64. monah says:

  Jøss, våken nå du’a? 😉
  Hva lønner seg, å fabrikkresette via Nokia Suite, eller med den koden?
  (må finner ut hvor(dan) det gjøres i Nokia suite.. Har ikke tenkt/sett på det..

  Går den tilbake til slik den var da den var ny? Var vel “Anna” det? Og så sjekke etter produktoppdatering etterpå, og ta det som kommer?

 65. Per says:

  Hadde håpet jeg at en sånn fabrikkreset hadde ført tlf. tilbake til “Anna”! Jeg venter fortsatt på en produkt-oppdatering på Internettradioen som fortsatt på Belle ikke viser spor og artistnavn! Tror ikke det skjer heller og Nokia skuffer meg og holder meg nesten for narr! Har bedt om å gjøre noe mange ganger men ingenting skjer!
  Noen som vet noe om dette som jeg ikke vet?

 66. monah,

  Du gjenoppretter til fabrikkinnstillinger enten via menyen på telefonen eller med tastekombinasjonen du nevner, begge har samme funksjon.

  Nokia Suite kommer inn i bildet når du skal sjekke etter oppgraderinger, men først kan du sjekke via menyen på telefonen og installere de oppgraderingene som dukker opp der.

  Når de er installert så kan det være lurt å slå av/på telefonen (selv om oppgraderingene ikke ber om det). Så kan du sjekke etter oppgraderinger på telefonen igjen, deretter kobler du telefonen til Nokia Suite og sjekker etter oppgraderinger der.

  Så kan du restore hele eller deler av en evt backup ved hjelp av Nokia Suite.

 67. Hei Per,

  Jeg synes Belle er såpass mye bedre enn Anna at jeg ville ikke byttet om det var mulig. Noe det jo ikke er.

  Nokia Internet Radio er en utmerket app, men forstår din frustrasjon over at spor og artistnavn ikke vises i Belle-versjonen. Nokia holder deg neppe for narr som du skriver, de har nok andre ting å tenke på enn akkurat denne app’en.

  Likevel kan det fortsatt hende at det kommer en oppgradering av app’en, uten at jeg vet noe om det. Har som nevnt i bloggen ingen forbindelse med Nokia annet enn at jeg eier et par utmerkede Nokia smarttelefoner.

  Så en liten gladnyhet til slutt: Last ned og installer NRK radio-app’en fra Nokia butikk, så får du en internettradio som har et flott brukergrensesnitt, har alle NRK-kanalene OG viser spor+artistnavn! Det eneste minuset er at den har noe lav lyd, det kan eventuelt kompenseres med å koble til hodetelefoner eller høyttalere.

 68. Per says:

  Takk for tips! Jeg har prøvd den og den fungerer, men jeg hører lite på NRK sine radiokanaler!
  Jeg bruker appen for Internettradio fordi jeg vil høre og kan ta inn mange flotte engelsk-språklige kanaler i alle sjangere! Det som irriterer meg er at denne appen fungerte som den skulle, og som innholdet sier på forrige versjon.
  Gå inn på appen og se hva det står: Du får opp Kanaler etter region, etter språk, etter sjanger, Nylige kanaler, Favoritter og Nylige låter. Alle fungerer bortsett fra NYLIGE LÅTER. Denne står det nå ingenting på mot at det før var full informasjon. Derfor mener jeg Nokia holder folk for narr. de må sannelig bare lage en ny app for radioen dersom ikke dette gjøres noe med! Må bare få ut litt sterk frustrasjon. Vet at du ikke kan gjøre noe med dette!

 69. monah says:

  Jeg klarte det Lars 😉
  Belle Refresh ble igjen. Kjører jeg oppdatering nå, Sosialt, og Apps 2.01. (henter ned det nå)
  Har funnet igjen fler apps via Ovi. Men Jeg hadde kjøpt en der, (SPB Time) for 45 kroner.
  Den fikk jeg ikke hentet ned igjen uten å betale på nytt. Skal da ikke være sånn?
  Ps, har kontaktet support ang dette.

 70. Hei. Jeg har Belle nå, men har hørt at det skal komme/har kommet en oppdatering til denne. Fresh eller noe. Vet du når den kommer? Vet at noen har fått den allerede. 🙂
  Takk for en super blogg. 🙂

 71. Hei Knut,

  Takk for at du liker bloggen!

  Ja, Belle Refresh har begynt å rulle ut (som nevnt i blogginnlegget), litt avhengig av operatør og modellserie skal den dukke opp på din telefon rimelig snart. Noen har fått den, andre ikke.

  Du får sjekke softwareoppdateringer på telefonen med jevne mellomrom. Som standard er det satt opp at telefonen selv sjekker etter oppdateringer, da får du melding når en oppdatering foreligger. Du kan også koble telefonen til PC’en, starte Nokia Suite og se etter oppdatering der også.

 72. Per says:

  Hei igjen Lars!
  Har fått et merkelig problem som jeg ikke finner ut av. Jeg har en app som heter Youtube Downloader, som jeg bruker til å laste ned videoer fra Youtube! Den har fungert helt fint så lenge jeg har hatt N8, men for noen dager siden ville den ikke virke. Jeg får opp de videoene jeg søker men i stedet for beskjeden om nedlasting så kommer det “Unable to extract video Uris” og med en gul trekant ved siden! Det vises også til en link som er sånn: http://www. youtube.com/watch?v0 osv. med en rekke tall og bokstaver og til slutt noen for meg kinestiske tegn.
  Jeg har prøvd å avinstallere appen og installere på nytt, men ingenting nytter. Jeg har heller ikke gjort noe spesielt med tlf. som skulle tilsi noe unormalt!
  Vet du noe om dette?

 73. Hei Per,

  YouTube har nylig gjort noen endringer som påvirker funksjonaliteten til YouTube-app’er. Utviklerne av app’ene kommer helt sikkert til å oppgradere dem, du får sjekke på Nokia butikk med jevne mellomrom.

  Anbefaler forøvrig å ta en titt på m.youtube.com fra nettleseren på mobilen, har blitt en veldig bra side. Trykk på knappen ved siden av Søk-symbolet så får du opp flere valg.

  En god nyhet til deg (og alle andre radiolyttere) ifm Nokia Internet Radio: I Belle Refresh vises melodinavn og de kan lagres 🙂

 74. Per says:

  Takker for info om Youtube Downloader!
  Og en fantastisk god nyhet du kommer med her om Nokia Internettradio! Vet du når Belle Refresh kommer?

  Mvh Per

 75. Terje says:

  Jeg har en Nokia N8 med Belle.
  Idag tok jeg noen bilder med kameraet og videresendte dem på epost.
  Ser nå at ledig minne på C har gått ned fra ca, 40-50 MB til 270 kB. Får ikke sendt flere bilder pga. for lite minne.
  Har skummet igjennom C men kan ikke finne bildene der. I Kamera mappen under E/Bilder/Kamera finnes heller ikke bildene. Finner imidlertid igjen bildene ved å gå inn på Galleri i hovedmenyen, men hva er fullstendig bane til mappen som inneholder dem ?.
  Hvordan får jeg tilbake tilstrekkelig minne på C ?

  Terje

 76. Terje says:

  Svar til mitt eget innlegg:
  Jeg gikk inn på epost og slettet meldingene som lå i Sendte elementer. Det løste problemet med for lite ledig minne i C. Har nå 31 MB ledig, var antagelig det samme som var ledig før.
  Ser imidlertid ikke hvor de bildene jeg tok med kameraet er lagret på telefonen. Jeg finner dem i Galleri.

  Terje

 77. Hei Dave,

  Takk for at du liker bloggen! Ja, det ser ut for at det fortsatt er en del som ikke har fått Refresh ennå. Det er bare å sjekke etter oppdatering med jevne mellomrom, eller sette på autosjekk 🙂

 78. Hei Terje,

  Skulle akkurat tipse deg om å slette Sendte elementer i epost, men det fant du jo fort ut selv 🙂 Slett gjerne litt i Innboksen også. Eposter og SMS’er blir (dessverre) lagret på C:.

  Bildene skal ligge lagret i E:\DCIM

 79. Terje says:

  Jeg fant mappen DCIM, den lå på minnekortet (F), og der lå bildene jeg tok idag og noen jeg tok i August.
  Imidlertid i E/Images/Kamera lå mapper inneholdende bilder tatt i 2011.

  Takk for hjelpen.

  Terje

 80. Trygve says:

  Hei Lars, hvorfor finner ikke min N8 Belle Refresh? Jeg har versjon 111.030.0609.246.01 men iht. Nokia’s sider skal Belle Refresh være 111.040.1511. Fikk imidlertid oppdatert skjermwidgeter via Nokia Suite men heller ikke der er Refresh tilgjengelig. Mulig widgetoppdateringen inneholder alle endringer uansett?

 81. Hei Trygve,

  Det er et godt spørsmål. Har heller ikke fått Belle Refresh på min N8, men har fått oppdaterte widgeter. De er en viktig del av Refresh, men Refresh inneholder mer enn det.

  Jeg har sjekket litt rundt og det sies at Belle Refresh skal komme til alle N8. Så da er det ikke annet å gjøre enn å vente 🙂

 82. Per says:

  Jeg er også forferdelig utålmodig på denne oppgraderingen til Belle Refresh, og synes nå at Nokia må få se å få gjort noe! Jeg regnet med og håpte at den skulle komme 1. okt. men ingenting skjer! Sjekker oppdatering nesten hver dag!
  Å måtte vente er noe jeg har lært meg i forhold til Nokia!

 83. Hei monah,

  Takk for tipset! Ja, det skjer ting: kjørte update på min N8 i morges og fikk ny kalender og Music Player. Så det virker som om de ruller Belle Refresh ut i “deler” til enkelte av N8-modellene. Uansett bra at Nokia følger opp med oppgraderinger!

 84. Per says:

  Jeg har også kjørt disse oppdateringene via Nokia Suite og installeringen var vellykket! Men jeg kan ikke se noen forandring hverken på kalenderen eller musikkspilleren! Problemet jeg har pekt på med internettradioen har det ikke skjedd noe med enda! Håper det skjer noe snart!

 85. Dave says:

  Smertefritt oppdatering her. Forsatt ingen Belle Refresh – venter vi på Telenor å godkjenne det her?

 86. monah says:

  Jeg fikk oppdatering på kalenderen (aner ikke forskjellen)
  Så oppdatering på sosialt, og et program som heter Colorizit. Ikke noe Music Player her

 87. Hei Per,

  Det er kun små justeringer og forbedringer i kalenderen. Musikkspilleren er noe endret med nye faner på toppen pluss litt annet småtteri.

  I og med at det i det siste stadig vekk har dukket opp små oppdateringer får vi håpe at Belle Refresh kommer til din N8 med forbedring av internettradioen.

 88. Hei Dave,

  Ikke godt å si hva som gjør at Belle Refresh ikke har dukket opp hos alle N8-brukere. Min N8 er ikke låst til noen operatør, men har altså ikke fått Refresh ennå. Har fått nye widgeter, musikkspiller og kalender, mangler New Social og ColorizIt. Kommer sikkert snart!

 89. Hei monah,

  Pussig dette med at noen får hele Belle Refresh pluss alle de andre oppdateringene (Kalender, New Social, ColorizIt, Music Player), mens andre brukere bare får enkelte av disse.

  Jeg tipper at siden Nokia er så godt i gang med å rulle ut oppdateringer så sitter vi plutselig hele gjengen med alle oppdateringene om kort tid! Håper det ihvertfall..

 90. monah says:

  Det jeg skulle ønske med kalenderen, er at de markeringer en ser i månedsvisning, kunne hatt forskjellige farger avhengig av hvilken kalendere meldingen tilhører.
  F.eks en farge for jobb, en annen for privat.

 91. Per says:

  Hei monah!
  Jeg har nå funnet ut at kalenderen er oppdatert, og du etterlyser farger! Disse forskjellige fargene du etterlyser fant jeg etter på min telefon noen timer etter oppdateringen!
  Men den er vanskelig å finne! Var inne på nytt nå ikveld og fikk det plutselig til, men i neste omgang fikk jeg det ikke til! Du får prøve deg fram!

 92. monah says:

  Per:
  Mener du på oversikten der du ser hele måneden?? De små “merkene” nede i høyre hjørnet på de dagene som har notat?
  Legger ved link til et bilde så du ser hva jeg mener.. Du ser de små blå merkene. Er det de du har fått forskjellig farge på??

 93. Hei monah,

  Det lille merket i hjørnet på en dato viser bare at det er en avtale den dagen, men viser ikke egen farge for hvilken kalender det gjelder (når man har mer enn én, f.eks jobb og privat). Årsaken er at man kan ha flere avtaler på én dag fra forskjellige kalendre, dermed ville ikke en fargekode ha noen effekt. Men på dager med avtaler fra bare én kalender er jeg enig at det hadde gjort seg med en farge på flippen.

  Men hvis du trykker på den aktuelle dagen i månedsvisning får du en liste over dagens avtaler nederst – de har fargekodene på plass slik at man enkelt ser hvilken kalender de kommer fra.

 94. Per says:

  Da har du Lars svart på spørsmålet fra monah! Jeg opplever vel at man må bare teste igjen og igjen og lære seg hvordan dette og andre ting virker til det sitter! For meg er ikke kalenderen mye i bruk så den er ikke så viktig for meg! Det ble for tungvindt å ha god oversikt så jeg bruker heller en vanlig 7. sans!
  Men et dumt spørsmål – hva er egentlig widgeter? Er det små programmer det også sånn som apper? Hvordan finner jeg ut om disse er oppdatert?
  Takk for mange gode råd Lars!

 95. Hei Per,

  Ja, det er riktig; prøve og feile til man finner ut. Kombinert med bruksanvisning/hjelpefunksjoner pluss søk på nettet så kommer man langt.

  En app er en applikasjon, altså et program. F.eks Epost, Kalender, Vær, Office osv. Noen app’er har egne widgets (en eller flere); det er enkelt sagt en ‘informasjonsboks’ du kan plassere på en av startsidene hvor innhold fra app’en vises og oppdateres. Det blir også som en slags snarvei til app’en som viser aktiv informasjon. Trykker du på widget’en kommer du inn i den tilhørende app’en. F.eks viser epost-widget’en de nyeste epostene og om de er lest, trykker du på den kommer du inn i epost-app’en og kan lese epostene. Et annet eksempel er jo Klokke som har fått en rekke nye widgets i det siste, alle viser klokken i en eller annen fasong.

  Hvis du tenker på nye versjoner så blir app’enes tilhørende widgeter oppdatert når selve app’en blir oppdatert. Etter en programvare-oppdatering fra Nokia er det alltid lurt å trykke og holde inne på en av startsidene, velge ‘legg til widget’ for å se om det har kommet noen nye.

  Håper det var forståelig!

 96. John Erik Lyche says:

  Hei, jeg har 2 stk. Nokia N8 Belle hjemme. den ene har jeg ikke oppdatert med de siste oppdateringene, og når det gjelder kalenderen er de faktisk helt identiske. Jeg tror det kun er en opdatering av en bug i forbindelse med exchange sync eller noe annet i systemet.

  Vedrørende musikkspiller så finner jeg den nye oppdateingen som meget bra. Fanene øverst gir mulighet til å veksle mellom låter, album, og ikke minst en dypt savnet sak, nemlig å søke i artister, noe som tidligere har vært mulig i Nokiaspillerene. I tillegg noen flere spillelister.
  Når man nå tykker på appen for musikkspiller fra startskjermen går den rett til “spilles nå”. Det gjorde den ikke tidligere.
  Når man legger telefonen horisontalt når den viser liste over album, låter eller artister lar den deg bla så man ser albumbildene for hver låt eller album. Forrige utgave ga denne muligheten når man trykket på et et album i albumvisning i vertikal stilling eller la telefonen horisontalt. Men kun ved albumvisning. Det var tidligere eneste måte å søke i artister og ikke bra nok.Trykker man da på et album kommer innholdet av det opp i en boks og man kan velge hvilken låt i albumet du vil starte avspillingen.
  I tillegg har utseendet på “spilles nå” blitt noe freshere med runde ikoner. Når liste over album, artister eller låter ligger oppe er det i menyen nede en ny knapp som gir tilgang direkte til musikkbutikk. På min kommer det opp valg mellom Telenor musikkbutikk og Nokia musikkbutikk.
  Noe jeg setter stor pris på i Nokia musikkspiller for symbian ligger under instillinger. Der er det et valg som heter “stereotvidelse”. Denne ligger heldigvis der enda. For dem ikke har forsøkt den, så gir denne en fantaskisk bred og lydfølese. Jeg har ikke sett denne på andre OS. Ei heller på Nokia Lumia 800/900. Der finnes det ingen særlige valgmuligheter.
  Har en Ipad touch, der er det ikke valg for stereoutvidelse, og når jeg sammenligner lydbildet er Nokia mye bedre. Det bor mye i Nokia belle som er veldig bra!

 97. Et spørsmål litt utenfor dette….. Jeg har lagt noen sanger (som jeg har laget selv) på min N8. Hvordan får man lagt til album-bilder på hver låt, slik det er på mange andre sanger? Har du noen anelse om dette? 🙂

 98. monah says:

  LarsTs og Per.
  Jeg visste om de fargene dere sikter til, så den delen er grei. Det var forskjellig farge på månedsvisningen jeg trodde du (Per) hadde funnet 😉

 99. Knut says:

  Ok. 🙂 Jeg bruker ikke å synke til mobilen når jeg legger inn låter. Jeg bruker bare å åpne katalogene på vanlig måte og legge dem inn manuellt. Men det funker vel kanskje likevel om jeg gjør det slik. Jeg får gjøre et forsøk. Takk for svaret. 🙂
  Ellers har heller ikke jeg fått Belle Refresh ennå. Har fått noen nye widges og ny musikkspiller. Er litt rart at de ikke kjører ut hele oppdateringa på én gang…og til alle samtidig. Min mobil er jo ikke bundet til Telenor eller noen andre, så det er vel Nokia som styrer dette. 🙂

 100. Per says:

  Til monah!
  Beklager at jeg ikke helt skjønte hva du mente når det gjelder fargene på kalenderen!
  Jeg trodde det var de fargene som ligger lenger “inne” du mente!
  Så jeg har ikke noen hjelp å gi når det gjelder kalenderfarge i selve månedskalenderen!

 101. monah says:

  Jeg trøbler med å få postet her? (eller er det fordi det er link med i innlegget?? Prøver uten link.)
  Denne har jeg fått nå:
  “SMS Update”

 102. Hei monah,

  Mulig at kommentarer med linker kan bli stoppet av et eller annet spamfilter. Kommentarfeltet her skal være helt åpent, så det er i tilfellet WordPress som stopper.

  Takk for tipset om SMS Update! Har ikke fått den selv til min N8, men den dukker sikkert opp snart.

 103. Hei John Erik,

  Etter det jeg har funnet ut er oppdateringen ‘kun’ en feilretting ifm med sending av en SMS til flere mottakere.

 104. monah says:

  Er nok noe wordpress sperrer ja.
  Får ikke lagt inn linken selv om fjerner alt foran selve adressen.
  Men det ligger et sted på
  symbiantweet_com

 105. Per says:

  Hei monah, jeg bruker Adobe Reader (den samme som på PC-en) som jeg sikkert har lastet ned en gang som en app! Jeg søkte om jeg fant den på Nokia butikken men kan ikke se at den ligger der! Må ha lastet den ned fra en nettside!

 106. Per says:

  Ett problem som jeg har er at det nokså ofte nå kommer opp melding om at telefonminnet er fullt og at jeg må flytte over eller slette!
  Har slettet mye men kan ikke se at der er så mye mer å slette! I C: Telefonminne er det nå ledig 15,9 MB, og er ikke det da så pass mye at en sånn melding ikke skulle komme?
  Noen som kan svare på dette?

 107. Hei Per,

  15,9 MB er lite. Jeg ville tatt meg bryet med å kjøre en gjenoppretting av fabrikkinnstillinger. Da får du frigitt mye plass på C:. Har beskrevet dette tidligere både i kommentarfeltet og i bloggen. Etter en slik gjenoppretting bør du først sjekke etter programvareoppdateringer (og installere de), deretter må du installere app’er på nytt. De du hadde ligger under installerte app’er i Nokia Butikk, du kan evt lage deg en liste selv før du kjører gjenoppretting slik at du enkelt kan søke dem opp i butikken og installere dem.

  Om du ikke vil gjøre det bør du sjekke at du ikke lagrer bilder/musikk på C:, og at du i Nokia Butikk har satt den opp til å installere app’er på E:. Videre tar SMS/MMS plass på C:, det samme gjør eposter. Slett i vei!

  Lykke til!

 108. monah says:

  Jeg vet ikke helt hva jeg tenkte på.
  Men jeg fikk en mail på mobilen i går (hadde ikke tilgang til pc) med pdf-fil vedlagt. Den fikk jeg ikke åpnet da jeg ikke hadde program for det??
  Var en “spennende” lønnslipp jeg skulle sett på 😉
  Hmm, skal det være Adobe Reader på mobilen allerede? Da må jeg sjekke det nærmere…

 109. Per says:

  Hei Lars!
  Du vet sikkert hva jeg vil her nå igjen! Nå har jeg sjekket mobilens oppdateringer for resten av Belle Refresh flere ganger i uken men det skjer ikke noe som helst! Det som kommer fram er nesten hånlig for det står “Gode hyheter! Din N8 er allerede helt oppdatert” Jeg savner ennå den oppgaderingen som skulle bli på internettradioen!
  Jeg er mektig irritert på de programfolka i Nokia som ikke kan sende ut hele Refresh til alle!

  Vet du noe mer nå?

 110. Hei Per,

  Nei, har ikke noe ny info om Belle Refresh. Vet heller ikke hvorfor noen N8 har fått den, andre ikke. Er lite annet å gjøre enn å sjekke etter oppdateringer i ny og ne.

  Om det er noen trøst så har heller ikke min N8 fått oppgraderingen.

  Er forresten en ting utenom å vente man kan prøve: Kjøre en gjenoppretting av fabrikkinnstillinger og håpe at Belle Refresh dukker opp ifm programvareoppdateringene etterpå…

 111. Hei David,

  Helt enig! Anbefales på det sterkeste. Pleier å nevne det av og til i mine svar her.

  Mobilen blir sakte men sikkert full av diverse “rask”, eneste måte å bli kvitt det på er en gjenoppretting av fabrikkinnstillinger.

 112. Per says:

  Jeg gjorde som dere anbefalte og slettet alle data og la inn på ny fabrikkinnstillinger! Ser nå at telefonminne er på 75 MB som er mye høyrer enn de 25-20 jeg har hatt!
  Når jeg etter gjenopprettingen skal gå inn å hente ut appene mine på Nokia butikk så må jeg logge meg inn, men det får jeg ikke! Har gjort som beskrevet uten å komme inn og prøvde 5 ganger!
  Jeg ringte Nokias kundeservice for å få hjelp til dette, men vi greidde det ikke sammen, og saken er sendt til en tekninker i Nokia som jeg venter svar fra!

  Jeg spurte også om det kom flere endringer/oppdatgeringer på Belle Refresh, men det gjør det ikke! Det er kommet det som skal og det var musikkspilleren og kalenderen som var prioritert i den pakken! Så der røk også den nye forventningen!

  Har du Lars peiling på om de nyere Nokia-telefonene har internettradio med spillelister?

 113. Hei Per,

  Kjedelig at du ble plaget med påloggingen til Nokia butikk. Burde egentlig gå veldig greit.

  Har du prøvd å starte telefonen på nytt, og deretter sjekke etter programvareoppdateringer igjen? Kan være at det ligger en oppgradering av Nokia butikk der som du ikke har fått installert.

  Ellers er det jo “bare” å prøve en gjenoppretting av fabrikkinnstillinger igjen.

  Belle Refresh er ute og mange N8-modeller har allerede fått den. Synes du skal sjekke etter oppdateringer et par-tre uker til før du gir opp.

  Når det gjelder de nye Nokia telefonene med Windows Phone 8 så er det bare å sjekke spesifikasjoner og tester på nettet. Det finnes f.eks. en TuneIn Internett radio app, det finnes sikkert andre også, hvis ikke kommer de etterhvert. Lumia 920 f.eks. har imidlertid ikke innebygget FM-radio som N8 har.

 114. …mens derimot den nye Nokia 808 Pureview har innbygd FM-radio, akkurat som N8. Og den er lynrask, med den fantastiske kamera. Min siste Symbian telefon blir 808’n, nå den er < 3000,-

 115. John Erik says:

  Jeg tok i bruk min 808 PureView for en uke siden. Oppgraderte fra N8, og syntes jeg var litt råflott da jeg tenkte at fremskrittet ikke var verdt det. Var på nippet til å kjøpe Lumia 920, men droppet det da jeg fortsatt ser endel mangler i forhold til hva jeg er vant med i Belle. Får vente til windows 8 er litt mer ferdig utviklet. Jeg er kjempefornøyd oppturen var langt større enn ventet, angrer ikke et sekund.

 116. Hei David,

  Jeg har en Nokia 808 PureView (se eget blogginnlegg) og kan skrive under på at den har “alt” og at den er lynrask. Kameraet er et eventyr! Lydopptak (rich recording) i forbindelse med video blir utrolig bra, noe selve videopptakene også blir (full 1080 HD 30 fps). Utbyttbart batteri. Lyd i telefonsamtaler har jeg aldri hørt bedre.

  Det er med andre ord en topp smarttelefon!

 117. Hei John Erik,

  Jeg svarte nettopp på en kommentar om 808 da din post kom inn. Ja, jeg syntes også jeg var litt råflott da jeg kjøpte den i sommer. Men har ikke angret en dag! Tenkte også å vente på Lumia 920, men det tok for lang tid. Kjøpte heller 808, og venter til neste generasjon Lumia. Tipper det kommer masse interessant f.eks. neste høst, kanskje Windows Phone 8 har blitt 8.5 eller 9 og fått enda bedre funksjonalitet. Og kanskje Nokia overrasker med enda bedre kamera og annet snacks. Vi får se!

  Lykke til med din Nokia 808 PureView!

 118. Nokia Belle Refresh – 111.040.1511 – oppdatering har nettopp blitt varselt for min N8-00 (Telenor telefon.) Endelig! Er godt i gang med det nå, kommer tilbake om det dukker opp noe rot. Spesielt spent med HTML 5.

 119. Hei David,

  Bra! Viser at Nokia fortsetter å legge Belle Refresh til de forskjellige N8-modellene.

  Har ikke fått til min gamle N8, men dette tyder jo på at det er like før 🙂

  Du får fortelle oss hva du synes etterhvert.

 120. Per says:

  Fantastisk Lars! Jeg fikk ikke noe varsel på telefonen (Telenor) om noen oppgradering, så takk at dere opplyste om det for meg ikveld! Gikk inn på Nokia Suite og fant den der!
  Nå er oppdateringen gjort og den var jammen stor! Og endelig har jeg vunnet fram hos Nokia! (Skulle hatt mange smilefjes her, hehe, men har ikke noen tilgjengelige).

  Tenk nå er Internett-radioen akurat som den var før, den viser artist og spornavn!
  Resten av nytt innhold får jeg ta etterhvert!

  Takk til alle dere her som jeg har “kjempet” sammen med, og for all hjelp og tips!

  Ønsker deg Lars og dere andre her en riktig fin helg!

 121. Bjarte says:

  Hei Lars!

  Nok en gang takk for god informasjon om N8 etc!

  Problem:

  Det gjelder Nokia N8 Belle Refresh, med Opera (12.00.2256), til video på Youtube.

  Fungerer feilfritt når jeg bruker mobildata, men ikke når jeg bruker WiFi?
  Med WiFi, åpnes videospiller, men blir stående med meldingen ”Laster”.
  Opera er da stilt til systemstandard eller WiFi, som begge fungerer fint for Opera aleine.
  Har prøvd å stille tilgangspunktet for video manuelt til WiFi, men det hjelper heller ikke.

  For video hos f.eks VG, fungerer Opera uavhengig, av hvilken tilkobling som brukes.

  Youtube fungerer også greit i standard nettleser, for både mobildata og WiFi, der det også skifter i henhold til systemstandard.

  Er dette noe du eller andre kjenner til?

 122. Hei Bjarte,

  Prøvde nå å spille av video fra YouTube i Opera 12, det fungerte helt fint på WiFi. Eneste forskjell i oppsettet vårt er at min Opera er versjon 12.00.2254, altså to nummer lavere versjon enn din. Pussig egentlig da jeg lastet den ned nå.

  Mitt tips til deg er å avinstallere Opera, deretter besøke m.opera.com og laste ned versjon 12 på nytt.

  Forøvrig anbefaler jeg gratisapp’en fastTube for YouTube.

  Lykke til!

 123. Hei, og takk for svar!

  Det løste nok ikke probleme, men du prøvde, og jeg takker for det!

  Tidligere har jeg også gjentatte ganger prøvd fabrikkinstilling. Da har jeg også hatt problemer med MS Office Mobile, som ikke klarte å vise Word og Powerpoint, men bare Excel i favorittdokumenter. Office virker imidlertid fint etter siste fabrikkinstilling, men denne gangen er det altså Opera som er litt vrang når det gjelder WiFi.
  Kan godt hende det er en helt “banal” årsak til feilen, men klarer bare ikke å komme på hva det kan være…
  Alt annet ser ut tilå virke, men får se om jeg ofrer tid på en siste runde med fabrikkinstillinger…

  Spørsmål:

  Formateres E disken ved fabrikkinstilling, eller er det kun snakk om sletting?

 124. monah says:

  Til hesjevoll
  Du er ikke alene om ikke å få MS Office Mobile til å vise favorittfiler.
  Jeg sliter med det samme, så jeg ga opp. Så om jeg skal åpne noe dokument nå, går jeg via
  E: Data, og åpner de på den måten.

  En periode fungerte det, men sist jeg åpnet programmet forsvant alt. Ser ingenting der lenger.

 125. Hei Bjarte,

  Vanskelig å si hva som da kan være problemet med Opera 12 på WiFi. Hvis en avinstallering og reinstallering av Opera 12 ikke hjelper så kan som du er inne på en gjenoppretting av fabrikkinnstillinger hjelpe.

  Når det gjelder Office så er det så vidt jeg kan se bare dokumenter som lagres på C: som vises i dokumentoversikten i Office Mobile. Dokumenter lagret andre steder kan åpnes fra filbehandling, hvis du da velger ‘Save as’ vil filen bli lagret på C: og deretter vises i dokumentoversikten.

  Det er to valg ved gjenoppretting av fabrikkinnstillinger; den ene beholder data, den andre sletter alle data. Også E:. Men så vidt jeg vet formateres ikke E:, den slettes “bare”.

 126. Hei monah,

  Som jeg nevnte i svaret til Bjarte: det er så vidt jeg vet bare dokumenter som lagres på C: som vises i dokumentoversikten i Office Mobile. Har du dokumenter på E: så åpner du de fra filbehandling (som du er inne på). Hvis du deretter velger “Save as” vil de bli lagret på C: og dermed bli vist i dokumentoversikten neste gang.

 127. monah says:

  Da tror jeg at det forblir som det er hos meg. Vil ikke lagre for mye på C: da det er/kan bli snaut med plass.. 🙂

 128. Tar en liten oppfølging om noen har interesse,eller kan få noen lyse ideer av det!

  MS Office Mobile:
  Alle mine dokumenter ligger i ulike mapper på E, og vises nå i “Favoritter”. Noen ganger har det vært problem med å se de 3 eksempel filene i Data på E, bortsett fra Ecxel. Da har det heller ikke vært mulig å se andre filer (Word og Powerpoint), som jeg har i ulike mapper på E.

  Før “Refresh” så jeg ingen, men første gang med “Refresh”, så jeg alle. Så bestemte jeg meg for ny installasjon, men uten å gjenopprette dokumenter og instillinger. Da var det problem igjen med andre en Ecxel. Ny fabrikkinstilling, og nå det virker det som beskrevet, selv om jeg har utelatt gjenoppretting av dokumenter og Instillinger…..forstå det den som kan…..;-)

  Video via Wi-Fi:
  Prøvde med “Fast Tube”, som virker fint på HD og HIGH, men LOW, eller videoer kun med LOW, har samme problemet som med OPERA. Det virker via Mobildata, men ikke via Wi-Fi. Det er uavhengig av om jeg bruker standard, eller manuelle instillinger for Opera, og Video spiller:

  Det ser ut til at problemet er videofiler, som videospilleren betegner som MP4V-ES, og som er typen Fast Tube, bruker i LOW, og som Youtube med Opera linker til både i HQ, og Normal.
  Standard nettleser linker til andre videotyper, men alikevell rart at Opera og Fast Tube fungerer for Mobildata, og ikke Wi-Fi.

  Skulle kanskje testet det mot et annet Wi-Fi nett.

 129. Hare dere prøvd YouTube´s egen app? Uavhengig nettleseren. Fungere veldig bra, var en åpenbaring for meg. Mye bedre en m.youtube.com .

  Lykke til med Wifi problematikken.

 130. Bjarte says:

  PS!
  Ser at jeg går under to navn her…det var ikke meningen å rote….men byttet datamaskin, og da var jeg pluttselig logget inn på wordpresskontoen, som jeg nesten har glemt at jeg hadde! 😉

  Beklager!

  Mvh
  Bjarte med brukernavn hesjevoll

 131. Terje says:

  Har F-Secure installert på min N8. Får ikke startet telefonen hvis jeg bytter SIM-kort. Må taste inn en kode, som jeg selvfølgelig ikke lenger har. Er det noen måte å fikse dette på, uten å sende den til Nokia service ?

 132. Per says:

  Hei!
  Nå har jeg fått sett litt mer på Belle Refresh og ser at det er noen ting som jeg har mistet etter at jeg fikk denne installert!
  Jeg hadde før lagt inn appen for engangskode i Sparebank1. Nå er det helt umulig å få lagt den inn for den er ikke lagt for symbian. Jeg hadde og noen andre apper som jeg ikke finner igjen som var nyttige, bl.a. en gul med ett hvitt kryss. Den var veldig nyttig for å avslutte alle åpne programmer på en gang, noe jeg ikke lenger kan se. Så står de åpne og bruker strøm! Jeg vet ikke hva appen heter!
  Videre får jeg ikke ikke åpnet sider som ligger i Acrobat Reader selv om appen ligger inne blant programmene! Den åpner på vanlig måte på appen, men vil ikke når jeg åpner f.eks. en ferjerute i dette formatet så er det uleselig!
  Jeg finner heller ikke appen for å åpne skriv melding. Jeg må gå om innboksen og åpne ny melding derfra. Dette gikk an før!
  Det er også ett nytt program som heter Lync og det vil ikke åpne seg. Når jeg prøver å logge inn så står det bare å spinner og prøver å logge til , men det skjer ikke noe! Jeg må skru av og på tlf. for å stoppe/avslutte denne!
  Har du eller andre noen sånne erfaringer?

 133. Hei Per,

  Her var det mange spørsmål!

  Sparebank-løsningen kjenner jeg ikke til.

  Holder du inne meny-knappen så får du se åpne programmer, du kan lukke hvert enkelt med et trykk på X i hjørnet. Ellers finnes det app-killer’e i Nokia Butikk.

  Adobe Acrobat virker som den skal hos meg. Mulig noen andre her har hatt samme problem som deg?

  Skriv ‘ny melding’ og også ‘ny epost’ har fått egne, små widget’s. Legg dem på en av startsidene så får du startet ny melding med ett trykk. Enklere blir det ikke.

  Lync skal du bare glemme, ikke bruk den. Er for bedriftsbruk, har du ikke oppkobling mot bedriftens nett vil den ikke virke.

  Lykke til!

 134. Hei Lars! Mye nyttig svar her. Jeg har et annet spørsmål. Før jeg satt inn Belle Refresh, så gjørde jeg en “hard reset”, slik at jeg gikk fra 20 –> 100+ MB. Men jeg mistet en ting – bilde og video redigering. Finnes ikke lenger den opsjon med lang trykk på en bilde, eller i app menyen i galleriet, heller ikke i app listen.

  Noen tips? Jeg fant noe på N8 hacker miljøet – dem som har lastet opp custom firmwares – men turte ikke på den…

  Any ideas?

 135. Per: Jeg bruker “Situations” med min N8. Glimrende app som skifter innstillinger, profile osv. etter tid/netverk/sted. Og den kan også lukker alle apps ved en situasjonsforandring, hvis du skjønner. f.eks – mellom 0030 & 0630 har jeg satt den til å sette min N8 på powersave, skru av mobildata, wifi, og lukker alle apps. Nå jeg kommer inn på jobb, da skrus på wifi automatisk. Rett og slett glimrende. http://store.ovi.com/search?q=situations

 136. Hei David,

  Ja, fint med diskusjoner og tips fra brukerne her!

  Bilde- og videoredigeringen finner du i galleriet. Velg et bilde eller en video, trykk meny (de tre strekene nede til høyre), deretter Rediger.

  Legg også merke til den nye bildeapp’en ColorizIt, som er en moro app hvor man kan styre litt med fargene på bildene.

 137. Hei David,

  Ikke direkte i galleriet, men når du har åpnet et bilde og klikker på de tre strekene nede til høyre, da skal du få edit som et valg. Hvis ikke må du nok ta en gjenoppretting igjen.

  Er klar over ColorizIt’s begrensninger, ville bare nevne den som et nytt og faktisk ganske moro verktøy.

 138. Nope, dessverre, det dukker ikke opp der heller. Vi snakker ikke forbi hverandre 😉 Den forsvant etter en hard reset, like før jeg gikk over på Belle Refresh.
  Ikke noe stor greie, jeg bare redigere på Mac’n, men noe irriterende er det.

 139. monah says:

  Opplevde noe pussig i dag.
  Jeg har egne bilder på noen personer i kontaktlista, men da min søster ringte meg i dag var det kontaktbilde til en annen person dukket opp?
  Noen ande som har opplevd noe sånt?

  Sjekket bilder osv etterpå, og min søster har det bildet jeg har satt, så det er rett.
  Opplevde nemlig en gang da jeg koblet meg opp med “Sosialt” mot facebook at mange av mine bilder forandret seg til bilder folk har som profilbilder der. Men det fikk jeg stoppet, og byttet tilbake til bilder jeg bestemmer.
  Facebook er likevel ikke årsaken her, for min søster har samme bildet på fb som jeg har på mobilen.
  Derfor var det pussig at en annens kontaktbilde kom opp da hun ringte meg..

 140. He, he! Skulle akkurat til å poste den linken til deg 🙂

  Virker som de som har fått feilen har gjort en hard reset (7380 eller 3-finger), noe som helst ikke skal gjøres av brukerne da det fjerner absolutt alt på telefonen.

  Ser at om reinstall er tilgjengelig i Nokia Suite, så kan det være løsningen. Noen får nemlig ikke det valget opp etter en slik hard reset.

  Håper det ordner seg, edit av foto/video i telefonen er et must!

 141. Hei monah,

  Har ikke opplevd det selv, mulig andre her har det?

  Tipper det henger sammen med det du nevner om Social. Sikkert skjedd en koblingsfeil, selv om du har “slått av” oppdateringen mellom adresseboka og Social. Du må faktisk inn på hver enkelt kontakt, trykke på Social-linken der, så koble fra. Nytter f.eks. ikke å fjerne Facebook- eller Twitter-kontoen din i Social eller å avinstallere Social. Har du sjekket settingen i adresseboka til den det poppet et bilde opp av (altså ikke din søster)?

  Så skal det sies at koblingen mellom Social og adresseboken kan være kul om man vil se de siste sosiale aktivitetene til kontaktene dine i selve adresseboka.

 142. monah says:

  Sjekket alt. Det ble rett bilde da hun ringte meg igjen senere, så det var sikkert en koblingsfeil..
  Kanskje skylde på kulda/kald telefon?
  Du nevner jeg må inn på selve kontaktene og trykke på “Social-linken”.
  Noen har den linken du nevner, andre ikke.
  Men da jeg klikket på på blankt felt til høyre for bildet, (under der en leser navnet på kontakten) så kom jeg til pålogging på noen, men ikke på andre.
  På noen blir den linken synlig etterpå, men ikke på alle?

  Rotete forklart, men kanskje dere skjønner hva jeg mener likevel 😉

 143. monah says:

  Nå “oppdaget” jeg den Sosial-widgeten. Har visst ikke sett/testet ut den før, for jeg må innrømme jeg ikke er så veldig begeistret for denne. (bruker “facinate” på facebook)
  Men når denne Social går i bakgrunnen, og jeg har denne widgeten på ene startskjermen, så må det vel dra en del strøm?
  Og hvor stiller jeg inn hvor ofte jeg vil den skal oppdatere seg???

  Eneste måte å “kverke” den Social som går i bakgrunnen er jo ved å holde menyknappen inne til den viser hvilke programmer som er åpne i bakgrunnen?

  Er jeg inne på selve Social og scroller nedover på fb-veggen, så oppdaterer den seg plutselig, og jeg ender på toppen igjen, og må scrolle på nytt.. Kommer jo ikke til bunnen om det er mye å lese..

  Nææ, vet ikke helt om jeg liker å ha denne åpen gitt..

 144. Hei monah,

  Social-app’en er absolutt mangelfull, spesielt det du nevner med oppdateringsintervall som ikke kan justeres. Jeg har gitt app’en en ny sjanse hver gang det kom en ny versjon, det har vært forbedringer men ikke nok til at jeg bruker den daglig. Det stemmer også at man må avslutte den med “X i hjørnet”.

  Når det gjelder strømforbruk så anbefaler jeg gratisapp’en Nokia Battery Monitor 3.1 for de som vil finne ut hva som bruker mest/minst, med daglig statistikk. Den gir veldig god oversikt og har en fin widget som viser hvor mye strøm man har igjen.

 145. monah says:

  Jeg har gitt den sosial-widgeten på ene startskjermen en sjanse. Den er ikke alltid på nett om ikke skjermen er “synlig”. Så jeg tror ikke den eter så mye batteri likevel(?)
  men jeg glemmer av den, så dette er ikke noe jeg egentlig trenger 😉

  Jeg bruker den Battery Monitor du nevner. Kjekk sak 🙂

 146. Hei Ingrid,

  Instagram har ikke utviklet en app for Symbian, og kommer neppe til å gjøre det.

  Det finnes lignende tjenester, som f.eks. Molome, som har app for Symbian. Du finner Molome i Nokia Butikk.

 147. Ingrid says:

  Takk, det er så greitt å ha deg å spørre, et spm. til: denne Molome kan den brukes på samme måte som vanlig instagram(har nemlig det på min ipad)

 148. Hyggelig å kunne hjelpe 🙂

  Bare for å avklare: Instagram og Molome er to forskjellige tjenester, så du vil ikke kunne se dine Molome-bilder på Instagram (eller motsatt).

  Molome har en app du kan installere på din iPad, dermed får du sett bildene der som du har lastet opp med Molome på din N8. Du kan også ta bilder med Molome på din iPad. Molome har mange forskjellige filtre, omtrent som Instagram. Ellers kan du følge andre brukere, du kan kommentere og like bilder på Molome både på din N8 og iPad.

  Du må nesten bare prøve 🙂 Søk etter Molome i App Store på din iPad, velg “iPhone app”, installer. Deretter trykker du på “2x” nede i hjørnet for å få full skjermstørrelse.

  Du kan jo “lure” dine venner som har Nokia eller iPhone/iPad til å ta i bruk Molome 🙂

  Lykke til!

 149. Per says:

  Hei Lars!
  Jeg har nå fått ett nytt problem som jeg håper du kan hjelpe meg med:
  Appen Youtube Downloader på min N8 vil ikke virke lenger! Helt plutselig for et par uker siden ville den ikke laste ned videoer fra Youtube. Jeg har en gang tidligere opplevet det samme men fikk den da igang igjen, men vet ikke hvordan!
  Det kommer opp en melding: “Unable to extract video Urls” med en lang lenkeadresse under! Når jeg leggen inn denne adressen få jeg opp videoen i spilleren og ikke til nedlasting!

 150. Hei Per,

  Som tidligere nevnt anbefaler jeg gratisapp’en FastTube, med den får du lastet ned videoer uten problem, i de oppløsninger de er tilgjengelige i. Prøv den!

 151. Per says:

  Takk for hjelpen Lars! Den fikk jeg lagt inn!
  Har aldri brukt FastTube før men ser ut til at den virker greit!

  Ønsker deg og alle her ett rigtig godt nytt år!

 152. monah says:

  Hei igjen, og Godt Nytt År.
  Du har ikke tilfeldigvis et tips om en app som jeg kan bruke mot wordpress (blog) med N8?
  Pixelpipe har jeg prøvd for evigheter siden, fant jeg rett info i kveld, så eksisterer den ikke lenger.
  Wordpress-app fungerer ikke med N8, Belle

 153. Hei monah,

  Jeg bruker gratisapp’en CutePress, den funker greit for å sjekke kommentarer med mer. Har ikke prøvd å poste innlegg fra den.

 154. monah says:

  epost.. Fikk ikon med Belle refresh(?) en kunne legge på startskjermen som fikk en konvolutt som merke om det var mail.
  Det istedet for den widgeten/snarvegen som tok halve skjermen.
  Men denne virker ikke lenger? Det kommer ikke lenger noe varsel på dette ikonet da det kommer mail. Fler med samme erfaring?
  Jeg mener det lille blå ikonet med en @ inni..

 155. monah says:

  Meg igjen..
  Jeg har funnet noe jeg har veldig lyst på, til min mobil. Weatherclock.
  Men om jeg skal ha inn den må jeg visst hacke/flashe(?) mobilen.

  Kan noen forklare hva det egentlig er, hva det gjør med mobilen osv? Mister jeg det jeg allerede har osv?

  her er hva jeg har lyst på, men fikk det ikke til. (visste ikke jeg måtte hacke/flashe mobilen. Tror ikke jeg tør gjøre det.
  http://forum.dailymobile.net/index.php?topic=89884.0

 156. Hei monah,

  Jeg har aldri prøvd å flashe N8, men ser at mange har prøvd og lyktes.

  Du får vurdere om det er nødvendig og om du tør 🙂

  Lykke til!

 157. monah says:

  I disse VM-tider..
  De sa på tv i kveld at vi kunne følge VM-sendingen på mobil.. Men jeg får det ikke til.
  N8 manglet Adobe flash? Så gikk jeg videre til Adobe, men de støttet ikke min telefon (symbian).
  Lastet ned, prøvde Opera på mob’n, men heller ikke de støttet symbian..

  Går det an i det hele tatt på se tv på N8? Appen på ovistore fungerer heller ikke..
  Tips?

 158. Hei monah,

  Dessverre støtter tv.nrk.no kun iOS og Android. Og de kommer nok aldri til å støtte Symbian. Så det nærmeste du kommer TV blir å se evt. klipp via Youtube.

  En bitte liten trøst er at du kan følge VM på radio, i den sammenhengen er det få som slår N8 som både støtter nettradio og har innebygget FM. En annen trøst er at TV på 3.5″ ikke er allverden 🙂

 159. Per says:

  Hei. Jeg har opplevet akurat det samme! Har ikke fått lastet ned det som trenges til min N8 for å se NRK TV direkte! Dette har jeg gitt opp og nå ser jeg grunnen!
  Spørsmålet er da om f.eks. N9 eller enda nyere Nokia-tlf. har denne muligheten?

 160. monah says:

  Takk for svar igjen LarsTS..
  Jeg skal nok klare meg uten tv på mobilen. Bytter ikke ut min kjære N8 mot noe annet pga en bagatell som dette 😉

 161. Hei Per,

  NRK sier selv på nettsidene at de støtter kun Apple iOS og Android, så dermed vil det nok ikke virke på N9 (MeeGo), 808 (Symbian) eller Nokia Lumia (Windows Phone).

  Det vil imidlertid være merkelig om de ikke snart støtter Windows Phone, tipper det kommer.

  NB! Jeg har ikke prøvd tv.nrk.no på N9, men på 808 og Lumia 920 virker det ikke. Kunne heller ikke finne en app til Windows Phone 8.

  Her er det bare å mase på NRK!

  Tar forøvrig forbehold om at det finnes en løsning jeg ikke har oppdaget.

 162. Per says:

  Takk for svar Lars! Ja veien er nok å mase på NRK! Igrunnen merkelig at de ikke lager noe for Nokia også! Det er mange Nokia-telefoner rundt om! Aner jeg en forskjellsbehandling her fra NRK side! Alle betaler vi lisens med samme beløp!

  God helg!

 163. Per says:

  Stadig noe nytt som dukker opp!
  Jeg har lastet ned en app som heter JoikuSpot Premium som gjør det mulig å bruke N8 som internettforbindelse til PC-en!
  Jeg har idag et mobilt bredbånd fra Telenor og må bruke det for å få tilgang til nettet hvor ikke hjemmenettverk finnes. Så hørte jeg at man kunne kombinere dette med mobiltlf.
  Denne appen virket helt fint men nettet er usikret og jeg får ikke til å sikre det da der ikke er en tilgangsnøkkel!
  Kjenner du til denne appen, og kan jeg på en eller annen måte sikre dette? Da kan jeg nemlig si opp den mobile Telenor-ruteren jeg har!

 164. Hei Per,

  JoikuSpot har eksistert i mange år og er en meget nyttig app (har tidligere omtalt den i et av blogginnleggene mine).

  Jeg har kun brukt gratisversjonen, der får man ikke satt noen sikkerhetsinstillinger. Men i Premium-versjonen er det bare å gå via Settings og sette WAP-sikkerhet med passord. Videre så kan du også endre navnet på nettet (SSID).

  Du finner mer info her: http://www.joiku.com/products

  Lykke til!

 165. Hei igjen Per,

  Glemte i farta å si at du kan bruke din N8 som 3G modem ved å koble den til PC’en via USB og starte Nokia Suite (når du ikke er koblet til nettet på annen måte). Da får du et valg til venstre i Nokia Suite om internettilkobling. Velg din leverandør (f.eks. Telenor). Du kommer rett på nett og høyst sannsynlig med større fart enn via JoikuSpot (WiFi). Men det krever altså at du må ha koblet til USB-kabelen, og det er bare du som kommer på nett. Med JoikuSpot kan jo flere benytte det samme trådløse nettet.

 166. Per says:

  Jeg fant også ut at det ikke gikk å sikre på gratisversjonen, og derfor kjøpte jeg Premium til kr 90,- og tenkte da at den hadde sikkerhet, noe det også står noe om! Men jeg finner ikke noen sikkerhetsnøkkel som går gjennom. Det står en rekke tall og bokstaver 2 og 2 med bindestrek mellom, men de virker ikke! Er det på PC-en ved tilkoblet at jeg må gjøre endringen, eller er det på telefonen?

 167. monah says:

  Noen tips om hva jeg kan gjøre med et pussig problem?

  Når jeg går til Meny –> Filer, og åpner en tekstfil (*.txt) så får jeg kun en hvit skjerm.
  Er det tall i tekstfila ser jeg tallene som blir/er skrevet med blått.
  Drar jeg fingeren over skjermen som om jeg skal kopiere noe, ser jeg det er tekst.
  Det er altså hvit skrift på hvit bakgrunn.
  Jeg kan velge å kopiere til “notater”, og da kan jeg lese innholdet.

 168. Hei monah,

  Prøv å bytte tema, f.eks. tilbake til Nokia Evolve, så får du se teksten. Er ikke alle temaprodusentene som husker på å gjøre endringer over alt.

  Lykke til!

 169. monah says:

  Å kjære, at jeg ikke tenkte på det. Jeg har brukt “Nokia Theme black”.
  Det hjalp å bytte 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s