About Me

I write about current issues that interest me (and probably some others). I am concerned with technology, will write some about it; be it advances or lack thereof. Especially in IT and mobile. I may also write about politics, environment and anything that comes to mind.

Posts containing certain information and / or testing of products is done on my own initiative and is not sponsored or charged for.

All earlier post are in Norwegian. New posts will for the most part be in English.

Follow me:

twitter-blue-bird

Advertisements

8 thoughts on “About Me

 1. Sindre says:

  Hei.
  Takk for et kjempefint innlegg om Nokia N8 telefonen. Jeg har ett spørsmål jeg lurer veldig på.
  Jeg er dessverre håløst dum når det gjelder slike tekniske ting.

  Her om dagen klarte jeg å logge inn med facebook med telefonen min slik at jeg lissom var pålogget hele tiden. jeg så nye nyheter hele tiden. Koster det masse penger? Er jeg på nett hele tiden da? Eller kan jeg ha den på sånn hele tiden? Det var jo ganske praktisk..
  Hva med når vi er på Kreta? Vil det koste veldig mye mere da?
  Tusen takk hvis du kan svare på på mail eller noe.
  Sindre

 2. Hei Sindre

  Fint at du likte innlegget om N8. Jeg har skrevet et eget innlegg som handler om nettbruk med mer, du kan lese det her.

  Hvis du bruker en Facebook-app kan du sette den opp slik at den ikke oppdateres hele tiden men at du gjør det selv mauelt. Sjekk i menyene for oppsett. Dermed bruker den ikke nett hele tiden.

  Det kan fort bli dyrt med nettbruk via mobilen i utlandet, sjekk prisene hos din operatør. I noen land kan du kjøpe lokalt kontantkort og dermed ha god kontroll over kostnadene.

  Lykke til!

 3. Lou Karlberg says:

  Hei. Nå er det lenge siden du skre dette og jeg er en slags…tjaaaa – happy eier av en ny Nokia N8. Har alltid likt nokia og min forrige, en N82 er en helt suvereeeen smarttelefon, som dessverre begynte å få hikke, derav ny-inkjøpet…Min N8 har så lang bare tullet mens den har tatt fine bilder….Inne på rep 2 ggr på 4 uker..Sist byttet de hovedkortet…Nå ser det forelløpig ut til att man faktisk kan ringe med den, og at den gjør det det skal.Jippi! Men- skuffet over bare 2x zoom i kameraet…min N82 var RÅ på det, og tok mgt bra bilder/video…Brukte en app fra OVI store på ferien og ble bedre kameraoptions men men…Hvorfor jeg skriver er EN liten ting jeg savner som driver meg til vanvidd… Den røde tlf knappen, den som umiddelbart skrudde alt av og gikk tilbake til startskjerm.Hvordan gjør jeg det? Jeg MÅ ha det, orker ikke progs som ligger og kjører uten min viten etc etc…og å tråkle seg ut av mldmodusen…fuckoff det er drøye greier…helt idiotisk.. Alle tips mottas med takknemlighet

  MVH Lou Karlberg

 4. Hei Lou,

  Ja, N82 var en meget bra telefon med et godt kamera. Jeg synes du har gjort et riktig valg ved å kjøpe N8, men det var jo kjedelig at du fikk slike problemer i begynnelsen. Greit med garanti da!

  Ta en titt på mitt innlegg “Nokia N8 med Symbian Anna”, der har jeg forklart mer om kameraet og gitt link til den siste oppgraderingen av det som gjør det langt enklere å bruke. Fotoapp’er blir overflødige etter mitt syn (hvis du ikke trenger HDR og slikt da).

  Husk på at N8 har 12 megapiksler, så om 2x zoom ikke er nok så kan du jo beskjære bildet i ettertid (det blir dermed zoomet opp) og fortsatt sitte igjen med et flott blide.

  Anbefaler deg også å lese mitt første innlegg om Nokia N8, der beskriver jeg blant annet generell bruk av telefonen.

  Ja, den røde legg-på knappen er borte. Men nå har du én knapp å forholde deg til: menyknappen. Holder du den inne får du opp en oversikt over åpne app’er, bla sidelengs mellom dem og steng en app ved å trykke på X.
  Uansett hvor langt inne i menysystemet du befinner deg så vil et lett trykk på menyknappen bringe deg tilbake til startskjermen. Det er jo enkelt, ikke sant?

  Gir også deg mitt vanlige tips: les og bruk bruksanvisningen. Står mye nyttig der.

  Lykke til!

 5. Lou Karlberg says:

  Hei igjen, og takk for kjapt svar. Dessverre gikk den ikke å ringe med likevel, antennemottaket/senderen i apparatet er nok for dårlig eller så er skallet for tykt eller noe….. Alle samtaler blir brutt, tilkoblingsfeil etc etc…Leste på nettet et sted at det er en typisk N8 feil/svakhet, og her hvor jeg bor en nettet helt på grensa……Men med den gamle N 82 kan jeg gå rundt å prate hvorsomhelst i huset da…
  Har Anna med senaste oppdatering, men skal lese det du skriver allikevel av interesse.

  Skal starte den igjen i morgen, etter mine nødvendige samtaler er unnagjort(tør ikke annet!!!) og gi den en sjanse til, pga DEG!

  Funker den ikke da blir det heving av kjøp og antagelig en HTC el Samsung…hva som helst unntatt iphone i grunnen…

  Takk for fin blogg

  Lou

 6. Hvis du ser i spørsmålene og svarene i forbindelse med innlegget mitt om Nokia N8 så har jeg skrevet der til andre om antennen. N8 har to antenner, en i toppen og en i bunnen, og har faktisk fått god kritikk for å ta signaler godt inn, så jeg tror dette må være en feil på din telefon. Telefonen har ikke noe “tykt skall” som du skriver.

  Du sier du bor i grenseland, altså at du har forholdsvis dårlig dekning. Det kan være at 3G-dekningen er dårlig hos deg, eller at din nettoperatør har dårlig dekning der. Et tips er å slå av dobbeltmodus slik at telefonen kun bruker GSM: Meny/Innstillinger/Tilkobling/Nettverk (det øverste valget), velg GSM i nettverkmodus. Trykk OK.

  Det kan naturligvis være at du har fått en telefon med feil, da bør du bytte i en ny N8. Men hvis du ikke liker N8 så er det kanskje ikke telefonen for deg, da bør du bytte til noe annet.

  Lykke til!

 7. Lou says:

  Hei! Det er herlig med en så engasjert person, det gjør meg glad. Har nok syntes hele tiden at min N8 var ” ett måndagsexemplar” som vi säger på svenska. Trodde det skulle bli bedre etter de skifta hovedkort. Men hvis du mener det fortsatt er håp ( MIn N82 kan jeg snakke i hele huset og den har også 3g, men ifølge duden på Elkjøp er “teknologiene helt forskellige”) . Ja jeg merker endelig det liksom…Selvsagt har jeg prøvd å slå av 3G…Da hadde jeg INGEN signal….. Skal be om en helt ny en, tenker jeg…Er jo Innbitt Nokia-fan …………….og så kameraet da…..Synes det er såå praktisk å ha med seg et superkamera overalt….sann glede å fange de små og store ting ” på störten”
  Ha en fin kveld/helg/whatever 🙂

  Hlsen Lou

 8. Hei Lou,

  Takk for det! Ja, jeg velger å tro at du har et måndagsexemplar av N8. Den tar like godt (om ikke bedre) inn signaler som andre mobiler. Jeg har faktisk prøvd et sted hvor jeg tidligere hadde problemer med andre mobiler, der tar N8 inn. Jeg kan naturligvis ikke garantere at du får inn signal der du bor med en ny N8, men tror som sagt det er noe feil med ditt eksemplar.
  Ja, det er et superkamera, pass på å installere den aller siste versjonen av programvare for kameraet (les om det i innlegget).

  Du får stikke innom her igjen og fortelle hvordan det går!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s