Sosial versjon 1.0 vs web 2.0

Det er interessant å se hvor viktig det er for folk å være til stede der det skjer. Tar vi den største happeningen denne uka, innsettelsen av president Barack Obama, så snakket blant andre CNN om at det var den mest sette tv-sendingen noensinne. Med flere hundre millioner seere, ja de nevnte sågar godt over milliarden.

Allikevel velger opp mot 2 millioner mennesker å stille opp og være til stedet der det skjer. De kunne holdt seg hjemme og fulgt sendingene, kvitringene, bloggene og diskusjonene. De sosiale media, web 2.0. Varmt, godt, variert og direkte. Men valgte altså å være DER. Mange av disse folkene valgte også å videreformidle det de opplevde, via Twitter og andre kanaler. CNN har blant annet noe de kaller iReports, hvor folk kan laste opp sine snutter fra hendelsen og plassere den på kartet. Kult!

sosiale

Foto: Win McNamee/Getty Images/AFP

Mange som var der ble intervjuet av CNN, av dem var det flere som hadde reist meget langt for å komme dit. Med fly, buss, bil eller tog. I timesvis. For å kunne fortelle senere at de var DER. Når DET skjedde.

Men altså, man skulle tro at de såkalte sosiale mediene gjorde at folk brukte dem fremfor å møte opp, men i mange sammenhenger velger utrolige mange å være sosiale versjon 1.0. På gamlemåten. Og bra er det!

Share

2 thoughts on “Sosial versjon 1.0 vs web 2.0

  1. Det spørs om cyberspace aldri kan komme opp i mot den gode gamle måten å delta på. Det er noe med energiene i det gode med å møte mennesker. Det vil vi vel ikke bort fra?! Ikke misforstå meg, jeg har ikke oppfattet at du vil slike møter til livs, heller. Men, for alle oss som ikke kunne være der under president insettelsen, så åpner det seg en helt annen verden. Vi er ikke lenger prisgitt de store medienes reportere. Vi får et mer mangfold av skildringer og inntrykk fra folk flest. Fra vanlige folk. Det synes jeg er interessant.

  2. Siv Iren, nettopp! Web 2.0 har åpnet et helt nytt univers, og det gir en unik mulighet til å komme nært på. Det kommer samtidig til å bli veldig viktig å skjønne at man må sile denne informasjonsflommen og ikke ta alt for god fisk. Men kombinasjonen av alle disse nye og gamle kanalene er helt rå.
    Så er det vel ingen som ønsker at den gamle “1.0 versjonen” skal bli borte. Men man kan begynne å lure på om ikke enkelte bruker vel mye tid på nettet.
    Det går seg nok til etterhvert!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s